Timisoara

Timisoara - Cai Aeriene

Detalii

Categorie
Despre Timisoara
Modificat
acum 8 ani si 3 luni
Vizualizari
2010

Voteaza & Distribuie

Prezentare

    Situat in imediata apropiere a municipiului, Aeroportul International Timisoara este unul din cele 4 aeroporturi internationale din Romania, fiind aeroport alternativ, de importanta strategica, pentru Aeroportul International Otopeni - Bucuresti si putand deservi Regiunea V Vest si Euroregiunea DKMT.
    Pistele de aterizare si decolare au fost modernizate si permit accesul navelor utilizate de marile companii aeriene internationale, inclusiv a celor de tip Concorde, Airbus-310 sau Boeing. Aeroportul asigura legaturi rapide pentru pasageri si marfa, avand curse regulate spre Bucuresti, Frankfurt, Dusseldorf, Viena, Verona, Trevizo, Londra, New York, Amsterdam - Chicago.
    Datorita pozitiei sale favorabile, beneficiind tototdata de conditii naturale deosebite (numar record de zile favorabile decolarii/aterizarii navelor aeriene), aeroportul are un potential ridicat de dezvoltare competitiva pe plan european, acesta avand posibilitatea sa devina, in viitor, aeroport de rezerva pentru Budapesta si Belgrad.

Date preluate din Statutul Municipiului Timisoara.