Timisoara

Timișorenii sărbătoresc venirea primăverii prin acțiune de împădurire

Timișorenii sărbătoresc venirea primăverii prin acțiune de împădurire

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 4 ani si 7 luni
Vizualizari
2471

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În luna martie, “Plantăm fapte bune în România”deschide seria acţiunilor de primăvară la nivel național.

"Perioada iernii a adus precipitațiile mult dorite, atât sub formă de ninsoare, cât și sub formă de ploaie, ceea ce face ca, acțiunea amânată în toamnă, din cauza secetei solului, să fie posibilă în luna martie. Astfel, în luna pădurii inițiem o a treia plantație forestieră, din cadrul proiectului, de data aceasta în zonă de deal, în localitatea Cralovăț, comuna Topolovățu Mare. Acest teren necesită împădurire pentru a preveni erodarea și alunecarea sa în timp. Totodată, acțiunea noastră va contribui la extinderea pădurii ce se află în apropiere, pădure plantată aproximativ de un secol" a menționat Andreia Schneider, coordonator local Timiş.

În data de 16 martie la Cralovăț vom împăduri un teren de 5 hectare cu 25.000 de puieți forestieri de cer, frasin, paltin și cireș, cu ajutorul a aproximativ 1.000 de voluntari.

Echipa organizatorică pune la dispoziţia voluntarilor materialul săditor, mănuși de protecție, unelte, transport cu autocarul în limita locurilor disponibile (plecare din parcarea OpenVille, ora 8:00, doar pentru cei care au solicitat, în prealabil), apă, cafea, ceai, sandwich-uri, serviciu de prim ajutor și toalete ecologice.

Programul zilei:
- 08:00 - plecare cu autocarul din parcarea OpenVille (doar celor care au solicitat transport, în prealabil). Locuri limitate!
- 09:00 - se ajunge la Cralovăț la teren (ruta Calea Lugojului - autostradă - coborâre spre Cralovăț înainte de Topolovățu Mare - drum de țară accesibil până în sat). Terenul e la capăt de sat. Coordonate GPS: 45°49'44,53" N și 21°37'28,69" E
- 09:00-09:30 - instructaj silvic, preluare unelte, puieți, distribuire pe parcele
- 09:30 - 13:00 - plantare propriu-zisă

Pauzele de masă și odihnă se iau în funcție ritmul de muncă al fiecăruia și necesitate fiziologică.
Menționăm că terenul are un grad de dificultate medie, se lucrează în pantă ușoară de deal, iar efortul fizic trebuie să fie unul susținut.
În medie 1 voluntar trebuie să planteze 15-20 puieți.

Voluntarii interesați să participe se pot înscrie pe www.plantamfaptebune.ro (din meniu se alege „Implică-te”, apoi „Voluntar”, urmărind instrucțiunile existente) până la data de 7 martie 2019. Participarea la acțiunile de împădurire va fi recunoscută, la cererea voluntarului, prin diploma Green Endorsement, conform detaliilor campaniei de pe site.

Partenerii naționali ai “Plantăm fapte bune în România” sunt: JYSK, Bergenbier și Dedeman.
Alături de ei, susțin financiar inițiativa: Daikin, FAN Courier, Groupe Renault România, Kaufland și SIXT.

Organizatorii locali: Asociația ECO CLUB Timișoara, Primăria și Consiliul local al comunei Topolovățu Mare.
Proiectul la nivel local este finanțat de către Flex Foundation.
Partenerii și sponsorii locali: Flex Romania, Continental Anvelope Timișoara, Hella Romania, Mewi.
Parteneri media: Descoperim România.
Susținători: Asociația Tineri pentru Viață Arad, Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor (cu sprijinul organizatoric al echipei de voluntari FEAA Verde) și Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie, Asociația studenților geografi - GEOTIM din cadrul Universității de Vest Timișoara, OpenVille, Hotel Casa de la Rosa.