Timisoara

Timisul in sarbatoare

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 3 luni si 3 zile
Vizualizari
693

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 26 iulie 201918:30

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Laura Lavric, Mariana Ionescu – Căpitănescu, Maria Golban – Șomlea, Nicu Novac sunt doar câțiva dintre vedetele spectacolului-eveniment care celebrează ziua județului Timiș.

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș și Ansamblul Profesionist Banatul vă invită vineri, 26 iulie 2019, de la ora: 18:30, la spectacolul intitulat: ”Timișul în sărbătoare” care va avea loc în sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara.

Județul Timiș este un spațiu plin de vitalitate și culoare, în care multiculturalitatea este un element importat din construcția identității culturale, iar data de 28 iulie, ziua în care a fost instaurată administrația românească în județ (28 iulie 1919) a fost declarată ziua județului Timiș. Celebrăm județul Timiș printr-un spectacol folcloric în care memoria culturală se restaurează autentic în ritmul cântecelor și dansurilor.

Ansamblul Profesionist Banatul celebrează multiculturalitatea spațiului bănățean și bucuria de a fi împreună printr-un moment muzical – coregrafic care reconstituie, în detalii pline de farmec și culoare, spiritul locului, personalitatea distinctă a culturii sale tradiționale.

Voci emblematice ale folclorului românesc vor face memorabilă sărbătoarea: Laura Lavric, Mariana Ionescu – Căpitănescu, Maria Golban – Șomlea, Nicu Novac, Denisa Sârboaica, Felicia Stoian, Maria

Coman și Doriana Talpeș.

Veți putea admira momente muzical – coregrafice realizate de invitații speciali: Ansamblul ”Moștenitorii” din Republica Moldova, Ansamblul ”Ghiocelul” din Giroc și Ansamblul ”Cununa Timișului” din Ghiroda.
Dirijor: Sebastian Roșca
Coregrafia: Brândușa și Nicolae Stănescu
Prezintă: Felicia Stoian

Manager: prof. Liliana Laichici
Director general adjunct: prof. Adrian Scorobete
Finanțator: Consiliul Județean Timiș
Evenimentul face parte din proiectul ”Ziua Județului Timiș.

Filtre eveniment

Tip eveniment: Spectacole