Timisoara

Timişul sarbatoreşte SAPTAMÂNA OLIMPICA

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 10 ani si 8 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
638

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Academia Olimpică Română, filiala Timiș, anunță desfășurarea Săptămânii Olimpice în perioada 27 mai – 2 iunie. Săptămâna Olimpică va demara astăzi, luni, 27 mai, cu o deschidere festivă organizată în cadrul rețelei școlare din Timișoara, și se va desfășura în localitățile din județ, având ca activități mai multe concursuri și competiții.
Astfel, în cadrul Săptămânii Olimpice vor avea loc concursurile de tradiție ”Jocurile Olimpice în imaginația copiilor”, ”Un condei numit Fair-Play”, dar și o acțiune alături de Agenția Anti-Drog. În plus, în zilele de 31 mai și 1 iunie se va desfășura acțiunea ”65 de ani de tradiție și performanță”, organizată de L.P.S ”Banatul”.
Săptămâna Olimpică în Timiș se va încheia cu mult așteptatul Cros Olimpic, care se va desfășura pe data de 2 iunie de la ora 10.00, în Timișoara, fiind prezentat de binecunoscutul Florin Mihoc. Crosul Olimpic este menit să încheie seria de manifestări sportive și culturale aflate sub egida Săptămânii Olimpice din județul Timiș. Înscrierile la Cros au loc în data de 2 iunie între orele 8.30 și 9.50, iar startul se va da la ora 10.00 în Piața Victoriei din Timișoara (Fântâna cu Pești). Traseul de 4 km se întinde pe B-dul Republicii, Calea Circumvalațiunii, Calea Aradului (sensul giratoriu Mărăști), Str. Oituz (Punctele Cardinale), Popa Șapcă (Continental), Bulevardul I.C. Brătianu, iar sosirea va fi la Liceul Miu (Modex).
Participarea la evenimentele și concursurile din cadrul Săptămânii Olimpice va fi răsplătită cu premii în valoare de 6.000 de lei. Premierea câștigătorilor la concursurile de tradiție ”Jocurile Olimpice în imaginația copiilor” și ”Un condei numit Fair-Play” va avea loc pe 30 mai, la L.P.S. ”Banatul”. De asemenea, premierea câștigătorilor Crosului Olimpic din 2 iunie va avea loc la încheierea competiției. Mai mult, participanții vor primi diplome, tricouri și alte materiale promoționale, precum și șansa de a câștiga una din cele 4 biciclete puse la bătaie de organizatori în cadrul unei tombole speciale. Cel mai mic și cel mai vârstnic participant vor primi la rândul lor un premiu aparte.
"Sportul unește oamenii, aduce un plus de voioșie și, mai ales, sănătate! Nu fi sedentar, ia-ți prietenii și vino să simțim spiritul olimpic împreună!", ne-a spus Maria Olaru, director Academia Olimpică Română - filiala Timiş.