Timisoara

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii

Tipuri de cabluri pentru instrumente muzicale

Tipuri de cabluri pentru instrumente muzicale

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 2 ani si 1 luna
Vizualizari
634

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Alegerea cablului potrivit va îmbunătăți considerabil performanța acustică, dacă acesta va fi utilizat corect și corespunzător, pentru fiecare instrument. Mai jos îți vom prezenta tipurile de cabluri audio profesionale potrivite pentru diferite instrumente care te vor ajuta să îmbunătățești acustica muzicii.

Cu siguranță cunoști aceste două tipuri de cabluri:

  • cablurile analogice funcționează prin transmiterea informațiilor prin fluxul de electricitate
  • cablurile digitale funcționează prin transmiterea informațiilor printr-un șir lung numit cod binar.

În ceea ce ține de sistemele audio, fie că vorbim de cabluri de instrumente sau cabluri boxe, cele mai comune cabluri sunt cele analog.

De ce să alegi cablurile cu semnal balansat?


Cablurile cu semnal balansat au trei conductori și sunt făcute pentru a transmite un singur semnal mono. Au o configurație de linie echilibrată care decodifică semnalul transmis, ceea ce le face și mai bune la respingerea interferențelor externe. Sunt mai puțin zgomotoase și pot circula pe distanțe mult mai mari, oferind aceeași performanță și calitate audio.

Configurația lor este formată din doi conductori răsuciți și un scut care îi acoperă. Scutul protejează conductorii prin captarea interferențelor și trimiterea la sol. Designul acesta ajută și la minimizarea interferențelor. Acesta este motivul pentru care aproape toate conexiunile utilizate în muzica live sau studio folosesc îndeaproape cablurile balansate.

Tipuri de cabluri pentru echipamente și instrumente muzicale

Există câteva tipuri de cablu cu conectori care la ora actuală sunt cele mai comune și utilizate în echipamentele audio. Cu siguranță că le folosești deja, trebuie doar să știi exact la ce este bun fiecare.

Cablul cu mufă jack

Conexiunile de patru inch cu mufă jack se numără printre cei mai comuni conectori, atunci când vine vorba de echipamente muzicale. Mufa Jack este tipul de conexiune care se folosește la chitare electrice și amplificatoare de chitară, precum și alte instrumente, microfoane, echipamente P.A și DJ. În majoritatea aplicațiilor pentru instrumente electrice, fie că este vorba de chitara electrică sau bass, un cablu de instrument cu mufă jack își va face treaba foarte bine.

Cablurile cu mufă jack mono ecranate sunt utilizate pentru conexiuni la nivel de instrument și linie. Cablurile neecranate sunt utilizate pentru conectarea difuzoarelor la amplificator, redând un sunet curat și puternic. De obicei, cablurile jack-jack echilibrate sunt utilizate pentru transmiterea semnalelor audio care ar putea fi susceptibile la interferențe.

Cablul XLR

Un alt cablu foarte comun în arsenalul muzicienilor este cablul XLR cu semnal balansat. Acest tip de cablu balansat este utilizat într-o gamă largă de aplicații muzicale și audio, datorită faptului că este atât echilibrat, cât și pentru că are o conexiune foarte sigură. Mufele XLR feminin primesc semnale de ieșire de la dispozitive, iar mufele XLR masculin sunt utilizate în general pentru a conecta intrările. Cel mai adesea un cablu XLR este utilizat pentru microfon, difuzoarele monitorului, interfețele audio, consolă și aplicațiile PA.

Cablu RCA

Aceste tipuri de cabluri sunt întâlnite în mod obișnuit pe mixere DJ, echipamente Hi-Fi, interfețe audio și frecvent pe conexiunile „tape in” și „tape out” de pe mixare. Se mai utilizează în principal pentru conectarea difuzoarelor la dispozitive precum sisteme stereo sau interfețe audio.

Cablu MIDI

Un cablu MIDI este utilizat pentru a transfera date de pe un dispozitiv MIDI către o sursă care poate primi un semnal MIDI. Studiourile de acasă și setările live sunt cele mai frecvente aplicații ale acestor conectori.

Cum funcționează ele? Practic, semnalul este transmis de la un controler MIDI într-o interfață audio pentru înregistrare. Niciun semnal audio nu este transmis în acest proces. Semnalul MIDI trimite informațiile despre ce notă este redată și viteza acesteia. Odată cu aceasta, orice comenzi care sunt utilizate sunt comunicate prin acest cablu. Aceasta este o explicație simplificată a procesului, dar acoperă ideea de bază.

Cablu Speakon

Cablurile Speakon au fost proiectate pentru a elimina ambiguitatea dintre diferite cabluri, cum ar fi cablurile instrumentelor și cablurile difuzoarelor. Cablurile Speakon sunt utilizate numai pentru conectarea difuzoarelor la un amplificator. De asemenea, dispun de conectori de blocare care sunt evaluați pentru curenți mai mari decât mufele jack de 4 inch sau conectorii XLR. Încă nu este atât de obișnuit în utilizare precum celelalte cabluri. Totuși, popularitatea lui s-a extins în lumea basului electric. Multe amplificatoare de bas folosesc un conector Speakon între cap și dulap.

Acestea sunt doar câteva dintre recomandările SoundStil pentru alegerea cablurilor și conectorilor potriviți pentru echipamentele tale. Conectica poate fi un domeniu greu, dar cablurile pot fi ușor de ales! Cred că ceea ce am prezentat mai sus îți va fi de ajutor, acum și pe viitor.

Dacă ai nelămuriri și vrei să fii sigur de alegerea făcută, SoundStil oferă consultanță de specialitate gratuită. Trebuie doar să ne contactezi, iar noi îți vom povesti experiența noastră și te vom ghida spre alegerea corectă!

Ne găsești la 0731003836!

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro