Timisoara

Tipuri de credite: Cum alegi creditul potrivit?

Tipuri de credite: Cum alegi creditul potrivit?

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 9 luni si 2 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
373

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În calitate de consumator, cu siguranță te întrebi cum poți alege un credit avantajos pentru tine atunci când ai nevoie de bani. Fără îndoială, îți dorești să fii precaut ca să nu te afunzi și mai mult în datorii, dar în același timp să derulezi tranzacții cu o instituție financiară de încredere. Ei bine, în funcție de nevoile tale, ai la dispoziție diverse tipuri de credite, pe care le poți alege ținând cont de câteva criterii importante. Iată care sunt detaliile esențiale pe care trebuie să le cunoști ca să iei o decizie informată.

Ce tipuri de credite oferă instituțiile financiare?


În momentul în care treci printr-o perioadă nefastă din punct de vedere financiar, cea mai bună soluție o reprezintă împrumuturile online rapide. Acestea sunt o variantă excelentă și în cazul unei urgențe, când trebuie să acoperi o factură pentru reparația mașinii sau nu-ți ajung banii pentru utilități. În schimb, dacă te interesează să-ți cumperi un autoturism, în mod sigur ai nevoie de un alt tip de împrumut. Vezi mai departe care sunt principalele tipuri de credite pe care le poate accesa o persoană fizică:

Credite pentru consum

Cunoscute și sub numele de credite pentru nevoi personale ori împrumuturi cu buletinul, acestea sunt destinate cheltuielilor de orice fel. Sumele solicitate de la creditor nu trebuie să fie justificate în niciun fel, iar termenul de rambursare este scurt, de cel mult 5 ani. Banii pot fi folosiți pentru tot felul de situații, de la renovări și achiziții diverse până la acoperirea altor datorii sau a unor cheltuieli neprevăzute.

Credite imobiliare sau ipotecare

Aceste tipuri de împrumuturi sunt accesate de către persoanele care vor să-și cumpere ori să-și construiască o locuință. În cazul împrumuturilor ipotecare, garanția o reprezintă chiar imobilul ce urmează a fi construit sau achiziționat. Creditele imobiliare pot fi garantate atât cu locuința ce va fi cumpărată, cât și cu alte tipuri de garanții. Ambele împrumuturi se acordă pentru o perioadă de până la 30 de ani.

Credite pentru refinanțare

Pot fi considerate tot un fel de împrumuturi pentru consum, doar că sunt destinate pentru plata altor obligații contractuale financiare. Practic, persoanele fizice care au deja unul sau mai multe credite mai puțin avantajoase pot alege o refinanțare pentru a le achita, rămânând doar cu unul singur, respectiv cel de refinanțare.

Cum te asiguri că alegi creditul potrivit?

În prezent, este foarte simplu să accesezi un împrumut în România. Ai la dispoziție o mulțime de bănci și instituții financiare nebancare ce se întrec în a-ți oferi cele mai bune oferte. Totuși, cum poți fi sigur că faci o alegere corectă.

Încearcă să ai în vedere următoarele aspecte:
 • Determină care este scopul împrumutului pe care intenționezi să-l faci
 • Odată stabilită destinația banilor, stabilește suma de care ai nevoie
 • Analizează-ți veniturile cu atenție și încearcă să vezi care este rata maximă pe care ți-o poți permite
 • Realizează o analiză foarte serioasă a mai multor oferte de împrumut, de la diverse instituții financiare
 • Verifică rata dobânzii lunare și DAE, dobânda anuală efectivă
 • Află detalii despre taxele și comisioane aferente tipului de credit pe care vrei să-l soliciți
 • Stabilește-ți gradul de îndatorare, dar ai grijă ca acesta să nu depășească 30-40% din veniturile tale
 • Ia în considerare perioada de rambursare a împrumutului
 • Ai în vedere contractarea unui credit în aceeași monedă în care îți încasezi salariul lunar
 • Verifică atent condițiile de eligibilitate și află care sunt documentele pe care trebuie să le prezinți pentru împrumut
 • Caută informații despre creditor.

În general, ca să alegi creditul potrivit trebuie să știi care sunt nevoile tale, să analizezi cu atenție condițiile creditorului și să nu împrumuți mai mult decât îți poți permite să rambursezi. Provocările economice din ultima perioadă reprezintă pentru mulți dintre noi o reală provocare din punct de vedere financiar, așa că ai grijă să găsești o variantă de creditare avantajoasă, în urma unei decizii vine chibzuite.

Sursa foto: p2.piqsels.com/preview/525/66/370/office-pen-calculator-computation.jpg

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro