Timisoara

Tipuri de implanturi dentare: cum îl alegi pe cel potrivit?

Tipuri de implanturi dentare: cum îl alegi pe cel potrivit?

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
135

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Un implant dentar este cea mai bună soluție pentru înlocuirea unui dinte pierdut sau chiar a întregii danturi. Procedura este modernă și eficientă, cu rezultate de durată, ajutând totodată la păstrarea structurii osoase a maxilarului sau mandibulei, care ar fi afectată de lipsa dinților. Dacă ai nevoie să-ți regăsești zâmbetul pierdut, trebuie să apelezi la un specialist în implantologie. Există mai multe tipuri de implant dentar, fiecare având anumite avantaje și indicații specifice, de aceea este important să mergi la o consultație și să discuți cu medicul stomatolog despre varianta care ți se potrivește cel mai bine.

Îți prezentăm în continuare cele mai importante informații despre implantul dentar, ca să știi care sunt opțiunile tale și ce trebuie să-l întrebi pe medic.

Implant dentar în os


Acesta este cel mai folosit tip de implant dentar și poate fi folosit pentru înlocuirea unui singur dinte sau a mai multor dinți. Implantul înlocuiește practic rădăcina dintelui pierdut. Un șurub din titan este inserat în os, peste el este montat ulterior un bont protetic, iar deasupra acestuia se lipește cu un adeziv special sau se înșurubează o coroană dentară ceramică. Această coroană va arăta ca dintele natural, prin urmare nimeni nu va ști că ai un implant. Pentru finalizarea tratamentului sunt necesare de obicei mai multe vizite la cabinetul stomatologic și respectarea unor reguli de igienă orală foarte stricte, care îți vor fi prezentate de medic. Procedurile nu sunt dureroase, pentru că totul se face sub anestezie locală.

Implant dentar deasupra osului


Există și implanturi care sunt fixate sub gingie, nu în os, ci deasupra osului (implant subperiostal). Procedura este folosită mai rar, fiind recomandată doar pacienților care nu pot sau nu vor să fie supuși unei intervenții pentru augmentare osoasă, necesară pentru reconstituirea osului afectat, care nu ar mai putea susține altfel un implant.Implantul deasupra osului se realizează printr-o tehnologie 3D, astfel încât este personalizat și adaptat perfect la anatomia pacientului, mulându-se peste osul acestuia. Este potrivit în cazuri de atrofie osoasă gravă, când un implant clasic, în os, nu ar putea fi folosit. Sunt situații în care pacientul nu dorește sau nu poate trece prin intervenții de adiție de os.

Implant într-o zi


Unele dintre cele mai populare implanturi sunt cele care pot fi realizate într-o zi. Astfel, vei pleca acasă cu un dinte nou după doar câteva ore, nu va trebui să aștepți timp de câteva luni pentru montarea coroanei, cum este regula în cazul celor clasice. Dintele care se fixează pe implant în aceeași zi este însă unul provizoriu, care va fi înlocuit cu o coroană definitivă după 4-6 luni, când osul va fi complet vindecat. Și în acest caz dintele artificial va arăta la fel cu dinții naturali. Evident, acest tip de implant este mai scump și nu poate fi realizat în orice condiții, prin urmare numai medicul știe dacă este o bună opțiune pentru tine.

În concluzie, există mai multe tipuri de implanturi dentare, dar singurul care poate recomanda soluția potrivită pentru tine este specialistul în implantologie. Discută cu el despre dorințele, nevoile și posibilitățile tale financiare și ia o decizie bine informată, pentru că implantul dentar este un tratament complex, cu rezultate pe termen lung.


Sursa foto: pixabay.com/photos/orthodontist-dentist-braces-dental-287285/