Timisoara

Tipuri de recomandări de produs care contează atunci când faci achiziții

Tipuri de recomandări de produs care contează atunci când faci achiziții

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Vizualizari
332

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Când în discuţie intră achiziţionarea unui produs, nu doar publicitatea este importantă. Odată cu dezvoltarea internetului, consumatorii pun mult mai mult preț pe recomandările pe care alţii le fac după ce au cumpărat acelaşi produs/ serviciu. Un client mulţumit va ţine să sublinieze acest aspect şi să-l facă cunoscut şi altora, adesea printr-unreview de produs sau o recomandare.

Acest fenomen este important pentru companii, pentru că este departe de a fi banal. Impactul pozitiv al unei recomandări asupra potențialilor clienţi este esențial pentru un business. De exemplu, o afacere IT cu recomandări de laptopuri pozitive de la clienţi, va înregistra vânzări în creştere. Este un exemplu general valabil pentru orice nişă. Pe de altă parte, dacă o companie are o serie de recenzii negative, riscă să-și vadă imaginea deteriorată, fond pe care activitatea sa poate stagna sau chiar scădea.

Tipuri de recomandari
Mai multe forme de recomandare venite de la clienţi care au cumpărat un produs sau au contractat un serviciu au un impact semnificativ asupra celor care urmează să facă acelaşi lucru. Între acestea sunt importante următoarele tipuri:

  • recomandare spontană: dacă clienţii sunt mulţumiţi de serviciile sau produsele achiziţionate, vorbesc despre acestea cu cei din jurul său într-un mod complet spontan. Pentru aceşti ambasadori convinşi, recomandarea comercială este foarte firească. În timpul unei conversații cu rudele, prietenii sau cu colegii își vor împărtăși experiența într-un mod firesc. Procedând astfel, transmit o imagine bună sau proastă a afacerii și, prin urmare, a ofertei;
  • recomandări word of mouth: Ca şi în cazul precedent, comerciantul poate să îşi încurajeze clienţii să treacă la acţiune: „dacă ştiţi pe cineva care ar putea fi interesat de produsele mele, nu ezitaţi să îi vorbiţi despre magazinul meu”. Astfel, compania poate încerca să motiveze clientul să îi promoveze serviciile. Informaţiile oferite de client pot ajunge la posibilii clienţi interesaţi de aceleaşi produse sau servicii;
  • recomandarea clientului în urma unei solicitări: în cele din urmă, compania poate solicita mai activ o recomandare de la client, făcându-i o invitaţie de a participa la un sondaj de satisfacție. Un astfel de sondaj oferă informații valoroase despre așteptările clienţilor. De astfel, este celebră întrebarea: „În urma achiziției/experienței tale, care este probabilitatea să recomanzi produsul sau serviciul nostru celor din jur? ”.

Recomandări de pe site-uri nisate


Foarte importante în esenţă, recomandările scrise pentru anumite produse pe site-uri nisate, aduc în prim planul posibilului client doar informaţiile care contează. În plus, pe astfel de site-uri informaţiile pot să includă şi sinteze ale recomandărilor pe care consumatorii le fac chiar pe site-urile de pe care au făcut achiziţii.

Pe site-ul Gunter.ro poti gasi multe recomandari pentru diverse tipuri de produse: telefoane, frigidere, masini de spalat, laptop-uri, televizoare etc.

În concluzie, încrederea potențialilor clienţi se câștigă prin recomandări şi recenzii de la cei care utilizează deja un produs sau un serviciu. În fond, are sens, pentru că se obţin informații de la persoane care cunosc deja compania, produsele și serviciile acesteia înainte de a cumpăra. În discuţie intră un feedback care le permite celor interesaţi să facă o achizie să evalueze experiența clienților oferită de companie.