Timisoara

Top 3 sfaturi care te vor ajuta să devii medic în străinătate

Top 3 sfaturi care te vor ajuta să devii medic în străinătate

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 3 ani si 2 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
449

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Din varii motive, precum accesul la aparatură medicală de ultimă generație și un sistem medical bine pus la punct, mulți doctori români aleg să profeseze în străinătate. Iată 3 sfaturi care îți vor fi de mare ajutor dacă și tu te numeri printre cei ce cochetează cu această idee!

1. Găsește-ți un loc de muncă sigur

Următorul pas după ce te-ai hotărât să lucrezi că doctor în străinătate este găsirea unui post și semnarea unui contract de muncă. Este extrem de important să îți găsești un loc de muncă sigur și stabil.

Spitalele și clinicile din străinătate lucrează, de cele mai multe ori, cu parteneri de recrutare, companii ce sunt specializate pentru a pune în legătură angajatorii din afara țării cu doctorii români care doresc să profeseze în țara respectivă. Este bine să colaborezi cu o astfel de companie pentru a ști că locul de muncă este sigur, dar și pentru a primi informații suplimentare și sfaturi cu privire la felul în care trebuie să arate CV-ul, actele necesare, diplomele și așa mai departe.

2. Învață limba țării în care vrei să lucrezi

Orice medic trebuie să comunice cu pacienții și cu celelalte cadre medicale, de aceea este necesar să înveți limba țării în care îți dorești să profesezi. Dacă nu cunoști limba respectivă, nu te îngrijora, căci există companii ce îți oferă gratuit cursuri intensive de limbaj de specialitate.

Astfel de sesiuni sunt organizate de câteva ori pe an, durează 3-4 luni, îți asigură în unele situații cazare și te pregătesc pentru examenul de limbă. Profesorii care predau orele sunt acreditați, au experiență în domeniu și au pregătit sute de alți medici ambițioși ca tine. Unele companii oferă chiar recompense financiare pentru doctorii dispuși să urmeze cursurile respective și să lucreze în străinătate. Astfel de cursuri pot fi urmate de studenți la medicină, medici rezidenți și medici de specialitate.

3. Fii pregătit pentru o schimbare

Nu este ușor să te muți într-o altă țară, în special dacă alegi să pleci cu familia. Trebuie să te ocupi de fiecare detaliu cu ceva timp înainte de a porni la drum. Asigură-te că ți-ai găsit o locuință înainte de a ajunge acolo și de a-ți lua și ceilalți membri ai familiei cu ține. Ai grijă ca distanța de la nouă casă până la locul de muncă și grădiniță sau școală să nu fie foarte mare. De asemenea, înscrie-i pe cei mici la școală, respectiv grădiniță din timp.

Oricare ar fi țara în care alegi să lucrezi, această meserie este plină de satisfacție, pentru că îi poți ajuta pe alții. Este recomandat ca tranziția și perioada de acomodare să fie sprijinită de o companie specializată, care se va ocupa de toate sarcinile administrative și îți va spune, la fiecare pas, ce ai de făcut. De exemplu, prin Desvea te poți angaja ca medic în Germania și bucura de toate facilitățile sistemului de sănătate din această țară.

Sursa foto: pexels.com/photo/photo-of-woman-holding-red-stethoscope-3408368/