Timisoara

Top 4 avantaje ale jucariilor din lemn

Top 4 avantaje ale jucariilor din lemn

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
266

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Există o jucărie perfectă? Dacă da, jucăriile din lemn se pot apropia cel mai mult. Maria Montessori a favorizat jucăriile „reale” din materiale naturale precum lemnul, deoarece sunt sănătoase, sigure și inspiratoare pentru copii. Sunt, de asemenea, frumoase și durabile; unele dintre primele jucării descoperite vreodată au fost din lemn.

O jucărie de lemn simplă, frumos realizată, poate capta interesul unui copil fără să-l copleșească și să-i inspire imaginația fără să-l direcționeze. Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care jucariile din lemn sunt importante in viata copiilor, iar mai jos gasiti si celelelalte motive principale pentru a alege jucarii din lemn
Ajută copiii să se concentreze

Cercetările sugerează că mediile de joacă și învățare cu elemente naturale precum lemnul îi ajută pe copii să se concentreze și chiar să se calmeze mai mult decât alte tipuri de jucarii. Mai precis, atingerea fizică a lemnului calmează fizic copiii, ceea ce înseamnă că jocul cu jucăriile din lemn poate avea un impact neurologic asupra creierului unui copil.

Mai multe utilizări = mai puține jucării

Mai puțin este de obicei mai mult atunci când vine vorba de jucării pentru bebeluși și copii mici, care pot fi copleșiți de prea multe alegeri. Spațiile minimaliste ale caselor și claselor Montessori și Waldorf arată această filozofie în acțiune; au tendința de a prezenta o selecție mai restrânsă de jucării versatile, deschise din lemn care dureaza mai mult.

Dezvolta imaginatia

Copiii formează în mod natural legături mai strânse cu jucăriile - și merg mai adânc cu jocul lor - atunci când sunt mai puține dintre care să aleagă. Natura deschisă a jucăriilor din lemn le permite copiilor să își creeze propriile moduri de a se juca și să petreacă mai mult timp cu o singură jucărie.

Promovează jocul creativ și învață cauza și efectul

Piața jucăriilor este saturată de lumini intermitente, culori vii, ecrane și zgomote puternice. Caracteristici precum acestea oferă satisfacție imediată pentru copiii mici, dar au și tendința de a închide oportunități pentru rezolvarea problemelor și jocul imaginativ.

Deoarece jucăriile din lemn tind să fie mai simple, ele susțin, de asemenea, reperele cognitive în moduri pe care cele strălucitoare pur și simplu nu le pot. O jucărie din lemn, de exemplu un set de blocuri sau un simplu puzzle, intareste acest concept până la esența sa: „atunci când fac ceva, altceva se întâmple ca urmare”.

De acum este mai simplu sa alegeti jucaria perfecta pentru copilul dumneavoastra. Pe site-ul Briele gasiti o varietate larga de jucarii din lemn sau alte materiale naturale potrivite pentru bebelusi inca din primele luni de viata, cat si pentru copii cu varsta de 4 ani plus.