Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul 16 Decembrie 1989

Euroinstal Timisoara - Bulevardul 16 Decembrie 1989
https://euro-instal.ro

Top 4 măsuri de siguranță într-o bucătărie profesională

Top 4 măsuri de siguranță într-o bucătărie profesională

Detalii articol

Categorie
Articole mancare si bautura
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
339

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

O bucătărie profesională bine dotată este baza oricărei afaceri din domeniul producerii și comercializării de preparate. Fie că ai un local, o pensiune sau un hotel care are și restaurant ori produci mâncare pentru servicii de catering sau livrare, bucătăria este punctul central al activității. De aceea, trebuie să te asiguri că totul se desfășoară eficient și în siguranță. Bucătăria este un mediu cu multe potențiale pericole, atât din punct de vedere al uneltelor și resursele folosite, cât și din punct de vedere sanitar. De la sursele de foc la bacteriile care îți pot contamina mâncarea și îmbolnăvi oaspeții, trebuie să ții cont de orice element care ar putea afecta siguranța.

Descoperă în continuare cele mai importante 4măsuri de siguranță într-o bucătărie profesională.

1. Păstrează ingredientele și preparatele perisabile la rece

Bacteriile sunt inamicul oricărei afaceri care presupune pregătirea și procesarea hranei. O mâncare lăsată la temperatură nepotrivită poate dezvolta repede un număr mare de bacterii care o fac improprie consumului. Pe piață există atât frigidere și congelatoare, cât și numeroase modele de abatitoare. Acestea din urmă îți permit să păstrezi ingrediente și alimente mai mult decât un frigider, fără să le congeleze. Astfel, eviți risipa și, implicit, pierderile financiare. Nu ignora capacitatea bacteriilor de a se înmulți rapid. Unele alimente, ca laptele sau peștele, sunt foarte perisabile. Nu vrei să-ți îmbolnăvești clienții, ci să le oferi servicii cât mai bune.

2. Asigură-te că personalul poartă echipament potrivit

Multe persoane care lucrează în bucătării ignoră importanța echipamentului. Uniformele ajută la păstrarea standardului de curățenie și profesionalism, dar și a siguranței în muncă. O mânecă prea lungă, de exemplu, se poate aprinde lângă foc sau agăța într-un aparat. Încălțămintea este, de asemenea, foarte importantă. Încurajează personalul să poarte încălțăminte adecvată. Aceasta trebuie să fie închisă la vârf, pentru a proteja degetele de cuțitele care cad și ulei sau alte lichide fierbinți. Încălțămintea trebuie să fie impermeabilă și să aibă talpă antialunecare. Deseori, în bucătăriile profesionale pardoseala devine alunecoasă. Echipamentul pentru evitarea tăierii mâinilor este la fel de important. O mănușă de zale se dovedește utilă când porționezi carne cu un satâr sau un cuțit foarte ascuțit.

3. Organizează cursuri de prevenire și exerciții de stingere a incendiilor

Incendiile apar în bucătării mai des decât crezi. Lucrul cu focul prezintă riscuri pe care angajații trebuie să le conștientizeze. Organizează cursuri de prevenire a incendiilor și exerciții de stingere, astfel încât aceștia să știe cum să le evite și ce să facă în caz că apare un foc necontrolat în bucătărie. Cel mai comun tip de incendiu în bucătărie este cel de grăsime sau ulei. Practic, materia grasă dintr-un recipient intră în contact cu o suprafață fierbinte sau flacăra și se aprinde. În astfel de cazuri, stingerea cu apă nu este o soluție. Montarea unor sisteme de întrerupere rapidă a alimentării cu gaze sau stingere a aparatelor ajută mult. Angajații trebuie să știe cum să folosească extinctoarele și cum evacueze bucătăria și restaurantul în situația în care incendiul se extinde.

4. Prioritizează învățarea tehnicilor de curățare corecte

Igiena deficitară nu este periculoasă doar pentru clienți, ci și pentru personalul care lucrează în bucătărie. Afecțiunile digestive sunt deseori cauza absenței de la muncă. Tehnicile de curățenie corecte trebuie învățate de toți angajații. Nu neglija importanța igienizării recipientelor, uneltelor și suprafețelor după fiecare folosire, în special după pregătirea alimentelor cu risc, cum sunt ouăle, carnea de pui, fructele de mare sau legumele și fructele. Spală bine ingredientele și evită contaminarea suprafețelor. De exemplu, nu toca niciodată verdeață pe un tocător pe care ai porționat anterior carne.

O bucătărie profesională trebuie să fie și profesionistă. Ține cont de măsurile de siguranță de mai sus pentru ca activitatea să decurgă fără incidente.

Sursa foto: pexels.com/photo/man-and-woman-wearing-black-and-white-striped-aprons-cooking-2696064/

Anunt Diamant Euroinstal - Calea Aradului

Euroinstal Timisoara - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro