Timisoara

Top 4 tendințe noi pentru amenajarea băilor

Top 4 tendințe noi pentru amenajarea băilor

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 9 luni si 1 saptamana
Vizualizari
217

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Dacă tocmai ești în plin proces de amenajare a locuinței și ai probleme cu alegerea celui mai potrivit stil pentru baie, ți-am pregătit un rezumat al celor mai noi tendințe din ultimul an. Se merge mult pe linia minimalistă, în ideea de a crea cât mai mult spațiu, astfel încât baia să devină și un loc pentru relaxare. Iată care au fost cele mai populare stiluri, conform aprecierii specialiștilor în design interior!

Baia în stil contemporan


Liniile clare, bine definite, și dotările minimaliste sunt principalele caracteristici ale acestui stil. Este potrivit atât pentru băile mici, cât și cele de mari dimensiuni, creând o atmosferă destinsă și aerisită. La prima vedere poate părea un stil destul de simplist, însă adevăratul secret în amenajarea unei băi contemporane stă în detalii. Mai exact, fiecare element trebuie să se potrivească cu celelalte astfel încât să se creeze o armonie a spațiului. De exemplu, culoarea pieselor de mobilier trebuie să se potrivească cu nuanța pardoselii, iar obiectele sanitare să aibă aceeași formă. Spațiul trebuie să fie cât mai aerisit, așa că nu sunt recomandate accesoriile inutile, iar nuanțele predominante trebuie să fie în tonuri deschise, amplificând astfel luminozitatea și senzația de spațiu.

Baia în stil modern


Stilul modern este caracterizat de o ordine aproape cazonă, cu toate elementele aliniate, o simetrie perfectă și linii bine definite. Și în acest caz, tendința merge spre minimalism, însă elementele trebuie să fie în așa fel realizate încât să fie și piese de decor. Fie că este vorba de dulapul de baie, fie de oglindă sau obiectele sanitare, acestea trebuie să a aibă un finisaj deosebit, care să le scoată în evidență. Sunt preferate liniile drepte, care conferă elementelor forme bine definite, realizându-se astfel mai ușor o anumită simetrie. O caracteristică specifică acestui stil o reprezintă petele de culoare care „sparg” cromatica interiorului. Astfel, dacă pentru gresie, faianță și obiectele sanitare se recomandă nuanțele deschise, prosoapele, halatele de baie sau orice alt element trebuie să aibă o culoare puternică. Acest efect îl poți obține și cu ajutorul unei plante cu flori viu colorate.

Baia în stil scandinav

Acest stil poate fi considerat o îmbinare între stilul rustic și cel minimalist, bazându-se pe elementele strict necesare și pe materiale naturale. Așadar, lemnul piatra naturală sau chiar cărămida trebuie să fie materialele de bază într-o baie în stil scandinav. Nuanțele lemnului trebuie asortate cu tonuri deschise de alb și gri, dar și petece de verde natural date de plante rezistente la umiditate. Stilul scandinav este recomandat în special băilor mici, iar în astfel de spații este mai practic să montezi o cabină de duș decât o cadă. Designul paravanului de duș walk-in se potrivește cu orice stil de amenajare, mai ales că este disponibil în mai multe variante.

Baia în stil romantic

Dacă îți dorești să transformi baia într-un mic centru SPA, cu un decor relaxant și un grad ridicat de confort, poți opta pentru stilul romantic. Ai nevoie de o baie de dimensiuni cel puțin medii, care să-ți ofere suficientă libertate de mișcare și spațiu suficient pentru o cadă generoasă. Iluminatul este foarte important pentru a crea un cadru romantic și reconfortant, iar pentru asta ai nevoie de o lumină mai discretă. Dacă există fereastră, aceasta trebuie să aibă geamuri mate sau fumurii, iar în jurul căzii poți monta câteva spoturi, cu lumină caldă. De mare efect sunt însă lumânările parfumate, așezate pe marginea căzii sau amplasate pe polițe special montate în acest sens.

Acestea sunt principalele tendințe actuale în amenajarea băilor și sperăm că ți-am oferit o sursă bună de inspirație. Nu uita totuși să ții cont și de stilul de amenajare a locuinței, care trebuie să fie potrivit cu cel ales pentru baie.

Sursa foto: unsplash.com/photos/g51F6-WYzyU

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari