Timisoara

Top 5 materiale didactice necesare pentru școală

Top 5 materiale didactice necesare pentru școală

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 1 an si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
344

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Începerea școlii/grădiniței poate fi una dintre cele mai mari aventuri pe care le va trăi copilul tău. Atâtea informații noi la care va avea acces, atâtea experiențe alături de colegi și de profesori, tabere și excursii interesante. Dar pentru ca totul să reprezinte o adevărate plăcere, copilul are nevoie de câteva produse care să îl ajute să parcurgă toate activitățile într-un mod adecvat. Mulți părinți preferă să rezolve din timp achiziționarea tuturor rechizitelor, deoarece stocurile se termină rapid, iar produsele rămase pe raft nu sunt neapărat cele mai frumoase. În plus, cu cât cei mici vor avea mai rapid acces la aceste materiale, cu atât se vor obișnui mai repede cu ele și de-abia vor aștepta să le folosească.

Dacă ești genul care preferă să evite aglomerația din magazine, poți opta să cumperi tot ce este nevoie, dintr-un magazin online. Cumpărăturile vor fi făcute mult mai rapid, oferta este și ea mai variată, iar prețurile sunt mai mici, fiindcă nu există costuri incluse, cum ar fi chiria spațiului ori salarii pentru vânzători. În plus, la anumite sume, transportul este gratuit, iar asta înseamnă că, per total, bugetul pe care îl vei cheltui pentru achiziționarea acestor materiale didactice va fi mult mai mic. În acest mod, nu vei mai pierde timp nici cu drumul dus-întors spre magazin, dar nici cu statul la coadă.

Iată care sunt cele mai importante produse pe care trebuie să le achiziționezi:

1. Ghiozdan


Alege un model ergonomic care oferă susținere pentru spate și este realizat din materiale de calitate. Bretelele trebuie să fie moi, reglabile și să aibă burete în interior. Ghiozdanul este bine să aibă mai multe compartimente, pentru caiete, penar și alte lucruri pe care cel mic le va lua cu el. De asemenea, un buzunar exterior unde să aibă acces rapid, este o idee bună. În plus, poți căuta un model de ghiozdan care să aibă suport special pentru sticla de apă.

2. Caiete


Aceste rechizite sunt similare cu procesul de învățare. Va trebui să alegi caiete tip 1 sau 2, în funcție de clasa în care se află copilul tău. De asemenea, sunt necesare caiete de matematică sau dictando, cu foi veline, de biologie și de muzică.

3. Penar echipat


Pentru a scrie în caiete, copilul tău are nevoie de creioane colorate, stilou, gumă de șters, pixuri, pastă corectoare, etc. Toate acestea trebuie organizate într-un penar destul de încăpător, așa că va trebui să alegi un model nu doar drăguț, dar și funcțional.

4. Acuarele și bloc de desen


Pictura este una dintre cele mai apreciate activități, de către cei școlari. Cu cât mai bune sunt acuarelele, cu atât mai frumoase vor fi desenele pe care copilul tău le va realiza. Evident, el va fi încurajat să picteze cât mai mult și să beneficieze la maximum de efectele acestei arte frumoase. Blocul de desen trebuie să aibă foile groase, pentru ca apa și acuarelele să nu iasă pe partea cealaltă și să distrugă atât desenul, dar și totul în jur. În plus, poți adăuga pe lista de cumpărături o protecție pentru masă, dar și un șorț care să-i protejeze hainele.

5. Trusa de geometrie


Este un set de rigle și compas care va fi utilizat de către elevii de vârste mai mari. Dacă școlarul tău este în clasele primare sau nu face încă geometrie, poți alege un set de rigle și echere care îl vor ajuta să tragă linii perfecte, dar și să deseneze cele mai corecte pătrate și dreptunghiuri.

Cu siguranța, lista de mai sus va trebui completată și cu alte materiale care vor fi specificate de către învățătoare sau profesorii de la diferite materii. Cu toate acestea, nu aștepta până în ultimul moment să cumperi rechizitele de bază menționate în acest articol.


Sursa foto: piqsels.com/en/public-domain-photo-jfthy