Timisoara

Anunt Diamant CBS Medcom Hospital

CBS Medcom Hospital Timisoara reprezintă un spațiu al medicinei estetice de mâine, care se întâmplă azi, sub ochii noștri. Condițiile oferite, aparatura medicală, dotările excepționale, înalta pregătire profesională a personalului, toate reprezintă garanții pentru cei ...

https://medcom.ro

Top 5 monede virtuale ale momentului

Top 5 monede virtuale ale momentului

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 9 luni si 6 zile
Vizualizari
1583

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Criptomonedele sunt trendul momentului în lumea financiară, și cel mai probabil mai pregătesc niște schimbări revoluționare. Nu este probabil greșit să le numim un soi de “el dorado” digital. Grație modului în care au fost concepute se află în afara influențelor autorităților publice și a celor politice și promit cel puțin să își păstreze valoarea odată cu trecerea timpului. Plățile prin intermediul criptomondelor se fac instant la nivel global, cu costuri mai mici și oferă un grad ridicat de confort.

Toată lumea a citit cel puțin un articol despre Bitcoin, dar lista monedelor digitale este mult mai lungă și se adaugă monede noi în mod continuu, aproape zilnic. Există mai mult de 2500 monede digitale la data redactării acestui articol.

Care este utilitatea unei monede digitale?


este utilizată în principal ca instrument de plată, dar și ca instrument de conservare a valorii și desigur de speculă.

Apariția criptomonedelor a creat o piață nouă pentru traderi și investitori, care se caracterizează printr-o volatilitate și dinamică foarte accentuate, și care crește exponențial. Platformele de schimb care se ocupă cu schimbul și cu tranzacționarea criptomonedelor și care au în listele lor sute de monede virtuale, au volume zilnice care concurează fără probleme cele mai mari burse de acțiuni din Europa.

Volatilitatea extremă a monedelor virtuale pe bursă a creat milionari peste noapte și a dus de asemenea la pierderea unor averi însemnate. Este ceva cotidian ca o monedă digitală să crească 15% într-o zi sau chiar 100% și să piardă în valoare în același stil în timp foarte scurt. Puteți să vedeți chiar creșteri de 1000% în câteva săptămâni, și desigur și scăderi.

Bitcoin, este desigur de departe cea mai celebra dintre criptomonede, dar există și alte criptomonede care ar putea fi luate în considerare pentru eventuale investiții și sunt mult mai accesibile ca preț în acest moment comparativ cu Bitcoin.

Top monede virtuale în 2019

Bitcoin
A avut privilegiul de a fi pioniera acestui domeniu, a fost prima lansată și este cea mai cunoscută. Lansată în 2009, joacă rol de standard aur pentru lumea monedelor virtuale și este utilizată în special ca mijloc de plată. A avut o evoluție explozivă, atingând în 2017 un maxim istoric de 19397 dolari. Un rally foarte agresiv care a fost urmat de o corecție la fel de agresivă care a readus Bitcoin în jurul valorii de 3000 de dolari.
Deși are o valoare ridicată în piețe, este cea mai lichidă și cea mai stabilă dintre monedele virtuale și majoritatea investitorilor care sunt interesați de criptomonede o iau în calcul în primul rând.

Ethereum
Ethereum este ceva mai tânără a fost lansată în 2015. Pe lângă criptomonedă este și o platformă software descentralizată care furnizează diverse tipuri de aplicații distribuite și contracte inteligente care au avantajul de a putea fi utilizate fără intervenția unei terțe părți.
Ethereum nu este utilă doar pentru procesarea de tranzacții, ci și pentru contracte și aplicații de complexitate ridicată. Și acesta este marele avantaj al acestei cirptomonede - codul care poate fi folosit la crearea altor aplicații. Prin Ethereum se înțelege defapt o familie de criptomonede care include mai multe versiuni cum ar fi DigixDAO și Augur.

Ripple
Un alt actor important în lumea monedelor digitale este Ripple, care a fost lansată în 2012. Ripple este în primul rând o rețea globală care are drept scop procesarea instantă a plăților internaționale, cu costuri reduse și în siguranță. Se diferențiază de celelalte monede datorită protocolului său de consens unic, pentru că nu necesită minare.
Ripple cunoaște succesul în special datorită rețelei de procesare de plăți pe care încep să o folosească unele dintre cele mai mari instituții financiare ale lumii.

Litecoin
A fost lansată în 2011 și este considerată standardul de argint al lumii criptomonedelor. A fost creată pentru a corecta lacunele Bitcoin și oferă tranzacții mai sigure și mai rapide. Codul său a fost folosit la crearea altor monede digitale cum ar fi Feathercoin și Dogecoin.

Monero
Lansată în 2014 Monero a fost creată pentru a oferi confidențialitate maximă utilizatorilor săi. Are la bază adrese invizibile și ceea ce se numește semnale de apel care ascund identitatea părților între care se efectuează tranzacția. Monero se concentrează în special pe scalabilitate și descentralizare.