Timisoara

Top 5 vinuri pe care trebuie sa le incerci

Detalii articol

Categorie
Articole / anunturi mancare si bautura
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Apartine de
ClickBrainiacs
Vizualizari
136

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Pentru ca alegerea unui vin bun nu este intotdeauna usoara, ne-am gandit sa iti venim in sprijin cu cateva variante pe care merita sa le iei in calcul. Rafturile magazinelor sunt ticsite cu fel si fel de optiuni, motiv pentru care nu se este de mirare de ce ne poate fi dificil sa luam o decizie inspirata.

Cape Point Vineyards Isliedh este un vin produs in Africa de Sud ideal pentru cei care iubesc vinurile minerale obtinute din struguri de Sauvignon Blanc. Gustul este predominat de fructele rosii, iar intensitatea bauturii este cea care cucereste pe multi.

Nicolas Chemarin Régnlé La Haute Ronze este un alt vin pe care merita sa il incerci. De regula, vinurile Beaujolais nu sunt atat de populare, insa pot seduce pe multi prin sarmul lor. Ascunde arome de cirese uscate, cu note de ciuperci si poate fi o alegere inspirata pentru nenumarate preparate.

Paradise Springs Santa Barbara Sauvignon Blanc este un vin produs in valea Santa Ynez din California. Acesta se remarca prin aromele sale proaspete de grapefruit si fructul pasiunii, avand o aciditate buna. De asemenea, este foarte versatil si poate fi servit alaturi de numeroase tipuri de mancaruri.

In schimb, sunt multi ce care prefera sa se orienteze catre vinurile romanesti, iar Dealu Mare, zona viticola care gazduieste Crama Budureasca este bine cunoscuta pentru calitatea vinurilor obtinute din strugurii cultivati aici. Un vin bun este influentat de mai mult factori, incepand de la sol, clima si altitudine, pana la experienta oenologului si a podgorenilor. Vinurile rosii produse de Crama Budureasca sunt renumite pentru calitatea lor, fie ca vorbim de cele obtinute din soiuri internationale de struguri, fie de cele autentice romanesti.

Feteasca Neagra din gama Budureasca Premium este un vin rosu de inalta calitate care poate sa cucereasca chiar de la primul pahar. Este de culoare rosu rubiniu inchis, avand arome fine de gem de prune si cuisoare.

gustul intens de prune, mure, vanilie si piper negru se simte placut, iar taninurile catifelate confera acestui vin o structura buna, cremoasa. Pentru obtinerea vinului s-a dispus maturarea a jumatate din vin in baricuri de stejar pret de 12 luni. Se poate servi alaturi de preparate romanesti din carne de vita sau porc, dar nu numai, astfel ca vei avea parte de libertate deplina atunci cand gatesti sau comanzi mancarea preferata la restaurant. Pentru ca toate calitatile sale sa fie puse in valoare, se recomanda consumul vinului la o temperatura intre 15 si 17 grade.

Cabernet Sauvignon din gama Origini este un alt vin din portofoliul Cramei Budureasca pe care merita sa il incerci. Vita de vie aleasa pentru producerea vinului are peste 20 de ani vechime, iar pentru ca radacinile se afla la mare adancime, conditii ideale pentru vinuri aromate si care prezinta un potential bogat de invechire.

Cucereste prin culoarea sa rubiniu inchis, este bine structurat si ne intampina cu arome de mure zemoase, ardei rosu si note discrete de piper. Predominant este gustul de mure si afine, in timp ce finalul se invarte in jurul notelor de ciocolata, foarte bine sustinute de taninurile cu care se imbina.

Acesta este un vin de desert, care poate fi savurat ca atare, dar care se dovedeste a fi foarte bun si alaturi de prajituri fine pe baza de ciocolata si fructe. Pentru evidentierea tuturor calitatilor acestui vin, se recomanda consumul sau la o temperatura intre 15 si 17 grade.

Merita sa vezi vinul rosu de la Budureasca, pentru ca acesta are toate sansele sa te cucereasca chiar de la primul pahar.