Timisoara

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro

TOP CINCI metode populare pentru gestionarea stresului cauzat de muncă

TOP CINCI metode populare pentru gestionarea stresului cauzat de muncă

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Vizualizari
692

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Programul încărcat și activitățile stresante de la locul de muncă sunt probleme cu care se confruntă tot mai mulți oameni. De altfel, nu este de mirare că fenomenul de surmenaj este tot mai extins.

Activități sociale sau relaxare pe cont propriu?


Indiferent că este vorba despre tineri sau lucrători experimentați, angajații din România se confruntă cu dificultăți în gestionarea stresului cauzat de muncă. În general, lucrătorii stresați văd în finalul săptămânii o perioadă potrivită pentru a-și reîncărca bateriile și pentru a se destresa.

Relaxarea nu este, însă, ușor de obținut. În mod normal, stresul trebuie gestionat cât mai eficient și evitat pe cât posibil, iar perioadele de odihnă trebuie fructificate la maximum. În continuare, poți afla care sunt câteva dintre cele mai populare cinci metode de destindere după eforturile depuse la locul de muncă.

  • Ieșirile cu prietenii - deși poate să implice cheltuieli financiare, socializatul în weekend rămâne cea mai populară activitate pentru salariații din România. Aceștia aleg fie să meargă la restaurante sau cluburi, fie să se plimbe în aer liber.

Ei își “condimentează“ ieșirile și cu activități precum consumul de vape, cum sunt cele de pe Merlin.ro, narghilele, cafea sau mâncare. Obiceiurile mai mult sau mai puțin sănătoase fac parte din cultura prezentului.

  • Exercițiile fizice - mișcarea este una dintre cele mai sănătoase metode de relaxare și detensionare, după o săptămână grea de muncă. În ultimii ani, acest obicei a fost preluat de tot mai mulți români.

De altfel, sălile de fitness sunt deseori pline până la refuz, atât în timpul săptămânii, cât și în weekend. Mișcarea este posibilă și în aer liber, iar plimbările alerte și sesiunile de alergat sunt alternative excelente.

  • Streaming video - în ultimii ani a crescut foarte mult și popularitatea rețelelor de streaming video. Fie că este vorba despre platformele care transmit seriale sau despre alte site-uri, românii consumă foarte mult conținut video.

Această activitate, la fel ca mișcarea, are avantajul de a putea fi desfășurată și pe cont propriu, fără a fi necesară compania prietenilor sau rudelor.

  • Meditație și terapie - practică veche de sute de ani, meditația a crescut în popularitate în ultima perioadă. Ea poate fi practicată în aer liber, dar și în spații închise. Meditația presupune concentrarea pe respirație și eliberarea minții de gândurile neliniștitoare și de stres.

Și psihoterapia se bucură de o popularitate crescută, iar sesiunile de weekend sunt la mare căutare. Cu ajutorul unui terapeut, oamenii pot comunica deschis problemele care îi apasă și pot găsi mai ușor soluții pentru gestionarea lor eficientă.

  • Citit - deși mulți consideră lectura o activitate de modă veche, cititul continuă să fie o variantă de relaxare populară. Vânzările de cărți sunt în creștere, iar apariția metodelor de lectură prin intermediul device-urilor contribuie la sporirea accesibilității.

De altfel, felul oamenilor de a citi a evoluat foarte mult în complexitate. Accesul la internet le permite acestora să citească în weekend presa globală, articole de specialitate sau cărți în format digital.

În concluzie, acestea sunt cele mai populare metode de relaxare ale momentului, pe care le îmbrățișează angajații din România. Stresul acumulat pe parcursul unei săptămâni grele de lucru poate fi combătut în mod eficient, însă alegerea metodelor de a face acest lucru este una mereu subiectivă.

Poză de Emma Simpson pe Unsplash.com

Anunt Diamant Euroinstal - Calea Aradului

Euroinstal Timisoara - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro