Timisoara

Tot ce trebuie sa stii despre intretinerea unui semineu gaz

Tot ce trebuie sa stii despre intretinerea unui semineu gaz

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 5 luni si 3 saptamani
Vizualizari
682

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Oricine a trecut printr-o iarna rece poate aprecia caldura dar si confortul oferit de un semineu gaz. Pe langa faptul ca este un sistem de incalzire curat, eficient si economic pentru a fi sursa principala de caldura a casei, un semineu care utilizeaza gaz necesita mult mai putina atentie si efort decat unul pe lemne. Cu toate acestea, este important sa programati anual o verificare a semineelor ce gaz. Este important ca aceasta sa fie facuta de personal specializat, deoarece un sistem tip semineu gaz neglijat poate dezolvat probleme serioase daca nu este intretinut corect. Iata cateva probleme comune cu care detinatorii de seminee se pot confrunta.

Problemele cu care va puteti confrunta daca detineti un semineu gaz


Praful, murdaria si insectele moarte se strang in orificiile si porturile arzatorului din semineu, cauzand o ardere ineficienta. Conexiunile de cabluri murdare pot provoca probleme si garniturile uzate pot permite ca monoxidul de carbon sa se infiltreze in locuinta. Chiar si bustenii de ceramica se pot deteriora in timp, gurile de aerisire si porturile arzatorului se uzeaza si necesita schimbare la o anumita perioada de timp.
Spre deosebire de semineele pe lemne, acumularea de funingine neagra nu este un efect secundar al unui semineu pe gaz. In cazul in care funinginea este vizibila pe usa, exista sanse ca si bustenii, interiorul focarului si aerisirea exterioara sa prezinte probleme. Un semineu de gaze care produce funingine necesita o atentie imediata.

Fiecare piesa de echipament mecanic din locuinta dumneavoastra are nevoie de intretinere regulata pentru a functiona la o eficienta maxima, iar semineul nu este diferit. Componentele se uzeaza, mai ales atunci cand functionarea se intrerupe intre perioade de neutilizare si utilizare pe parcursul unui an. Supapele si racordurile de gaz pot genera scurgeri periculoase, termocupla si termopilele necesita curatarea si inspectia periodica, iar bustenii ceramici au nevoie de curatare si de amplasarea corecta in semineu pentru a functiona eficient. Tiglele de gaze neglijate sunt susceptibile la explozii si la incendii bruste, daca exista scurgeri sau defectiuni ale componentelor, ducand la raniri grave sau la incendii in locuinte.

Probleme de ventilare


Pasarile, liliecii, veveritele si ratonii aleg adesea hornuri pentru cuiburi sau ca culcus cald pe timpul iernii. Cuiburile, in special cele construite de pasari, pot bloca complet un cos de fum, provocand probleme serioase de ventilare. Corpurile pasarilor sau animalelor bolnave sau capturate care mor in cosul de aerisire nu numai ca vor bloca ventilatia, ci va vor umple casa cu un miros ingrozitor, mai ales daca incepeti un incendiu in necunostinta.

Modelele noi de seminee functioneaza la niveluri de eficienta ridicata, astfel incat sa extraga caldura care a fost folosita pentru a urca. In timp ce nimeni nu vrea sa risipeasca caldura, hornul are nevoie de aer cald pentru a furniza mediul care indeparteaza gazele si umezeala. Daca temperatura fumului devine prea scazuta, apa si gazele devin corozive, ceea ce poate cauza prabusirea mortarului si caramizilor.

Seminee-Expert – ajutorul de nadejde in alegerea semineului si intretinerea lui


Pentru a beneficia la maxim de toate avantajele aduse de seminul dumnevaoastra, echipa Seminee Expert recomanda verificari anuale, efectuata de personal special. Ca orice alt sistem de incalzire, semineul are ca principal scop crearea unei temperaturi confortabile in conditii de siguranta maxima pentru utilizatori.

Mai multe informatii despre semineele alimentate cu gaz puteti gasi pe seminee-expert.ro. Nu ezitati sa solicitati opinia unui specialist inainte de a achizitiona un semineu, indiferent de tipul acestuia.

Autor

  • Agentia Fortin
  • 0Partener de afaceri

  • Agentia Fortin activeaza in domeniul online marketing si al serviciilor complementare: web design, digital advertising, identitate de brand si optimizare a prezentei web prin campanii de SEO, AdWords si comunicare integrata.
  • 0726538389