Timisoara

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/

Totul despre activitatile desfasurate in cadrul unui cabinet notarial si alte informatii despre acest domeniu

Totul despre activitatile desfasurate in cadrul unui cabinet notarial si alte informatii despre acest domeniu

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 6 ani si 4 luni
Vizualizari
1981

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Destul de frecvent se intampla ca anumite sarcini de indeplinit sa implice si nevoia de a legaliza acte sau de a realiza orice alte documente ce necesita verificari, semnatura si aplicarea unui sigiliu notarial. Pentru multi sunt aspecte cu care nu s-au mai intalnit pana la momentul respectiv, iar o serie de lamuriri cu privire la aceasta activitate sunt necesare pentru a clarifica situatia in care se afla.

Cabinetul de notariat si ce se intampla in interiorul acestuia

Iata un scurt ghid al carui scop este de a oferi informatii despre ce presupune activitatea unui cabinet notarial, ce misiune are, ce reprezinta un act autentic notarial, ce situatii impun acceptul unui astfel de cabinet si cand sunt necesare serviciile acestuia.

Inainte de toate, intelegerea limbajului ce se practica intr-un birou notarial din Timisoara sau din orice alt oras din tara este necesara. Cei care au nevoie de aceasta ramura de servicii trebuie sa stie ca impune o singura cerinta majora si anume consolidarea increderii in relatia dintre notar si client.

Ce activitati se desfasoara in biroul notarului?

Dintre cele mai frecvente activitati ale specialistilor in domeniul juridic se remarca cea de redactare si autentificare de acte. Cu toate acestea, rolul unui notar este esential in diversele evenimente ce se petrec in viata unei persoane, precum casatoria, dezbaterea mostenirii sau achizitionarea unei locuinte.

In calitate de expert echidistant in domeniul juridic privind probleme diverse, notarul ofera clientului ajutorul de care are nevoie pentru a evita sau preveni litigiile ce pot urma, de obicei cu mult mai scumpe decat preturile practicate in general de notari. Este de preferat realizarea unei liste cu intrebari inainte de intrevederea cu reprezentantul juridic ce vizeaza competentele notarului in anumite probleme, programarea unor intalniri in situatii mai complexe, costurile de achitat dupa serviciile oferite, existenta unor onorarii pentru intocmirea de acte specifice etc.

Cand trebuie solicitat ajutorul unui birou notarial?

Sunt necesare serviciile acestuia atunci cand necesitatile vizeaza sarcini de indeplinit ce intra exclusiv in competentele sale ori ale personalului auxiliar din cadrul biroului. Statutul acestora este determinat de catre legi specifice si reglementari probate de Ministerul Justitiei.

In comparatie cu actele care se realizeaza sub semnatura privata, in cazul celor autentice forta probanta este de o importanta mai mare si confera garantii strict caracteristice lor.

Un act autentic se diferentiaza prin faptul ca beneficiaza de prezumptia de validitate – fapt ce ofera persoanei ce il utilizeaza o solutie ce nu impune prezentarea altei dovezi suplimentare. Persoana contestanta este astfel obligata sa realizeze o proba contrara, implicand procedura inscrierii in fals.

Verificarea actelor ce reprezinta dovada detinerii de bunuri imobile este un alt caz in care este necesara legalizarea notarului public. Dupa ce verifica la Biroul de Carte Funciara titlul de proprietar al instrainatorului si lipsa unor grevari ca ipoteca, notarul va putea efectua formalitatile pentru intabulare si transferul dreptului de proprietate.

In ceea ce priveste alegerea celui mai potrivit birou notarial, este de preferat ca aceasta misiune sa vizeze o societate ce in intreaga sa perioada de activitate profesionala si-a exercitat rolul activ pentru a stabili raporturi juridice corespunzatoare cu cealalta parte, clientul. De asemenea, o pozitie impartiala este necesara din partea acestuia, insa in cazul in care se impune, notarul trebuie sa apere totodata interesele si drepturile partilor din actul juridic in cauza.

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
  • 0743243306

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii