Timisoara

Transformi bucătăria închisă într-una open space? Trebuie să faci, obligatoriu, 3 lucruri!

Transformi bucătăria închisă într-una open space? Trebuie să faci, obligatoriu, 3 lucruri!

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 8 luni si 1 saptamana
Vizualizari
230

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Fie că ai sau nu o pasiune pentru gătit și bucătărie, această încăpere reprezintă inima casei, cea în care toată lumea se adună la masă. De aceea, amenajarea ei este esențială, pentru confortul celor dragi. Dacă stai într-un apartament micuț, cu bucătărie clasică (închisă), probabil iei în calcul transformarea acesteia într-una open space. Conceptul este extrem de popular în ultima perioadă, pentru că îmbină spațiul de gătit cu sufrageria, obținând, astfel, o suprafață mai vastă.

Iată ce trebuie să ai în vedere, atunci când organizezi o bucătărie open space:

Delimitează bucătăria de living

Primul lucru de care trebuie să ții cont este separarea zonei de gătit de cea de luat masa. Cea mai la îndemână variantă? O insulă. Aceasta poate fi, fără probleme, un corp cu rafturi, și te vei bucura, astfel, și de zone suplimentare de depozitare. Dacă spațiul e redus, covoarele se pot dovedi la fel de utile. Pentru o bucătărie de dimensiuni mici, covoarele în culori diferite pot marca cele două zone.

Extinde spațiul, din punct de vedere vizual

Ai luat decizia de a transforma bucătăria închisă într-una open space? Poți extinde și mai mult spațiul, din punct de vedere vizual, cu ajutorul corpurilor potrivite de iluminat. Alege corpuri de iluminat diferite pentru zona livingului și a bucătăriei, însă, ține cont de funcționalitate. Luminile trebuie să fie practice, utile și aranjate cu gust, pentru a crea un contrast plăcut. Camerele de dimensiuni generoase vor avea nevoie de lumină puternică, pentru că și spațiul care trebuie să primească lumina este mai mare. Totodată, dacă ferestrele camerei sunt orientate către sud, te bucuri de lumină pe tot parcursul zilei. Trebuie să găsești soluții ideale pentru iluminatul de seară, cu o intensitate potrivită pentru toată bucătăria. Chiuveta și blatul de lucru trebuie să fie iluminate cu ajutorul corpurilor suspendate sau a spoturilor. Poți folosi și becuri reglabile ca intensitate, care îți facilitează sarcinile în bucătărie.

Folosește texturi care ies în evidență

Texturile trebuie să iasă în evidență într-un spațiu deschis, astfel încât să-i definești funcționalitatea. Chiar dacă poți păstra același model de pardoseală pentru bucătărie și living, covoarele fac diferența. Transformă spațiul într-unul mai primitor și adaugă culoare! Masa rotundă reprezintă o alternativă ideală pentru un spațiu deschis. O poți plasa chiar și lângă biblioteca din living, ca să iei cina, dacă o combini inspirat cu modele noi de scaune de bucătărie. Vei completa astfel, perfect, acest spațiu care îți va oferi și confortul dorit. Nu în ultimul rând, gândește-te unde vrei să stea oaspeții, în timp ce gătești. Dacă vrei să servești masa în bucătărie, asigură-te că toți cei dragi pot sta lângă tine, fără să te încurce.

Decorează bucătăria sau livingul cu tablouri, astfel încât să faci spațiul să pară mai proaspăt și mai primitor. Gătitul este o artă, dar și bucătăria open space trebuie să arate impecabil. Încearcă să obții un spațiu potrivit pentru a-ți desfășura activitățile culinare, fără a lăsa deoparte amenajarea livingului, care este la fel de importantă.

Sursa foto: pexels.com/photo/kitchen-and-dining-area-1080721/

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari