Timisoara

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/

Trei sfaturi pentru tunderea corecta a gazonului

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
549

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Pentru majoritatea oamenilor tunderea gazonului este o activitate relaxantă și relativ simplă. Oricum ai privi-o dacă vrei să ai parte de un gazon frumos ai nevoie de mașini de tuns iarba de calitate și de câteva sfaturi esențiale de care trebuie să ții cont. Tunsul regulat al gazonului este una dintre condițiile primordiale pentru obținerea unui gazon de calitate, indiferent de tipul lui. Dacă vei tăia gazonul în mod frecvent, vei avea parte de mai mulți lăstari, iar în acest fel iarba se va îndesii. În caz contrar, dacă iarba nu este tunsă la timp, ea va crește considerabil în înălțime și va începe să se îngălbenească la vârfuri, având astfel un aspect inestetic.

Pe Magazialucostica.ro vei regăsi uneltele, adică mașini de tuns iarba, de care ai nevoie, iar în acest articol vei afla 3 sfaturi esențiale pentru tunderea corectă a gazonului.

Regulă de ⅓


Este un lucru extrem de cunoscut că iarbă se taie doar la varfuri, adică ⅓ din lungimea ei. Tăiere ierbii mai mult de o treime din înălțime nu este recomandată dacât în cazul în care aceasta este foarte sănătoasă. De asemenea, dacă vei începe să repeți această tăiere a gazonului, vor începe să apară efecte secundare negative, precum:
- vulnerabilitate crescută la dăunători și boli.
- vei face practic mai multă lumina pentru semințele de buruieni, factor ce le va permite să se dezvolte.
- riscul de compactare a solului, fapt ce îi îngreunează drenarea și aerisirea într-un mod corespunzător.
În cazul în care iarba a crescut mai mult de 3 cm, dimensiunea recomandată, scurtarea ei se face în mod treptat, deci respectă regulă de o treime.

Ține cont de condițiile optime pentru tunderea gazonului

Tunde gazonul doar atunci când iarba și solul sunt uscate. Astfel, lamele firelor își vor păstra poziția verticală, ceea ce se schimbă atunci când sunt ude, iar în acest fel vor fi mai puțin susceptibile și se vor aglomera la tăiere. De asemenea, este necesar ca tăierea să fie făcută perpendicular pe fire, iar poziția verticală te va ajuta în această privință.

Iarba umedă se lipește foarte tare și îți va îngreuna muncă, iar solul ud și moale crește riscul de blocare a roților mașinii de tuns iarbă. Dacă afară a plouat abundent, așteaptă până se va usca solul pentru a nu risca să creezi șanțuri.

Perioada potrivită de timp la care trebuie tuns gazonul

Tunderea gazonului într-un mod regulat și frecvent duce la indesirea acestuia și la un aspect frumos. Dacă vei lasă iarba să crească prea mult, vei observa o îngălbenire a vârfurilor, iar aspectul va fi compromis.

Prima tundere de primăvara trebuie realizată atunci când nu mai există pericolul de ninsoare. Tot în aceasta perioadă sunt recomandate și lucrările de revigorare a gazonului, repararea zonelor deteriorate și pregătirea pământului pentru noul sezon.

Primăvară există și anumite perioade, din martie până în mai, în care creșterea gazonului va fi accelerată. Ei bine, în această perioada asigura-te că tăi iarbă o dată pe săptămâna sau chiar de două ori dacă gazonul crește foarte repede.

Vara poți tunde gazonul o singură dată pe săptămâna, deoarece căldură încetinește ritmul de creștere al ierbii.
În lunile de toamna, revino la programul de primavara, adică tunde regulat gazonul, în fiecare săptămâna. Tunderea acestuia se termină atunci când vei observa că iarbă nu mai crește.

Un program sănătos de tundere a gazonului înseamnă un program regulat. Astfel, gazonul se va indesi în mod vizibil, iar buruienile nu vor avea ocazia să se dezvolte. De asemenea, încearcă să efectuezi procedura de tundere la același interval de timp, adaptând durata în funcție de temperaturi și de umiditate.

Vara, în perioadele caniculare, tunderea gazonului se face dimineața sau seara. Având în vedere că iarbă trebuie să fie uscată atunci când o scurtezi, nu uită să oprești sistemul de irigare în ziua tunderii.

Dacă vei urmă aceste sfaturi și vei investi în mașini de tuns de calitate, cu siguranță vei avea un gazon de invidiat.

Autor

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro