Timisoara

Trucuri de amenajare a unei băi moderne

Trucuri de amenajare a unei băi moderne

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 6 luni si 3 saptamani
Vizualizari
211

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Baia este locul de liniște și relaxare pentru fiecare dintre noi, este cel mai intim loc din casă și probabil cel în care ne refugiem după o zi lungă petrecută la serviciu. Probabil că te-ai gândit să faci din baia ta o oază modernă de relaxare care să îmbine atât partea practică cât și cea estetică, dar nu știi de unde să începi.

Inspirație găsești pe site-urile de amenajare interioară, dar unele nu se potrivesc mai deloc configurației băii tale. Nu te îngrijora, nu trebuie să fii specialist în design interior. Dacă vrei să îți pui la punct o baie modernă, complet funcțională și în care să te simți în largul tău, trebuie să urmezi câteva principii simple, dar cu efect vizibil.

Folosește culori complementare

Primul lucru pe care îl observi când intri într-o încăpere este culoarea. Atât lumina, cât și culorile pot să îți influențeze starea de spirit. Pentru că baia este locul unde te duci ca să scapi de stresul zilei, vei avea nevoie să folosești culori pastelate, neutre, iar dacă incluzi mai multe trebuie să le alegi neapărat complementare. Înainte să mergi la cumpărături alege o paletă de culori preferate și nu combina mai mult de trei pentru o încăpere atât de mică cum este, de obicei, baia. Astfel vei evita să devină obositoare pentru ochi și vei amplifica vizual spațiul.

Profită de spațiul liber pentru depozitare

Lipsa spațiului de depozitare în baie este o problemă cu care ne confruntăm mulți dintre noi. Fie că îl ai, dar este greu accesibil, fie ai ajuns la capacitatea maximă, ori vrei ca baia ta să aibă un aspect mai aerisit, poți să le rezolvi dacă îți iei piese de mobilier mai înalte care să mute punctul de atracție către acea zonă. În plus, poți să montezi dulapuri suspendate ca să te asiguri că lași zona podelei neîncărcată și să îți dea mai mult loc de mișcare. Zona de deasupra mașinii de spălat rămâne de cele mai multe nefolosită. Folosește-o în avantajul tău.

Investește în electrocasnice eficiente energetic

O baie modernă înseamnă și integrarea unor produse electrocasnice care sunt prietenoase cu mediul, dar care te ajută și să economisești la plata facturilor. Și pentru că baia nu este cea mai mare încăpere din casă, orientează-te la cele cu dimensiuni mici, precum încălzitorul de apă Ariston Lydos WiFi. Vei putea să faci duș oricând și să nu risipești apa caldă, datorită faptului că îți poți seta temperatura perfectă a apei pentru duș direct de pe telefonul mobil, nemaifiind nevoit să lași apa să curgă până devine caldă. De asemenea, poți să instalezi o mașină de spălat model slim cu eficiență energetică foarte bună. Vei salva și spațiu, dar și bani.

Alege obiecte sanitare potrivite dimensiunilor băii


În funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție, fă-ți un plan realist. Înainte să mergi în magazinele de profil măsoară dimensiunile băii și stabilește-le pe cele maxime pentru obiectele sanitare. De exemplu, într-o baie mică amenajează o cabină de duș care îți va oferi spațiu suplimentar. De asemenea, în loc să cumperi un dulap mare pentru spațiul de sub chiuvetă, cumpără o un lavoar cu picior și amenajează spațiul de depozitare suspendat. Astfel vei îmbina utilul cu plăcutul.

Cu siguranță te vei afla în magazin în fața a zeci de opțiuni de mobilier, obiecte sanitare sau accesorii pentru baie. Unele dintre ele sunt cu adevărat deosebite și calitative. Acesta este momentul în care nu trebuie să cazi pradă noilor tendințe ori reducerilor. O baie modernă este, în primul rând minimalistă. Ghidează-te după acest principiu și cumpără obiectele care vor crea armonie în baia ta.

Sursă foto: unsplash.com/photos/PibraWHb4h8

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari