Timisoara

Trupa de teatru scolar NiL participa la un festival in Croatia

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 6 ani si 11 luni
Vizualizari
815

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Trupa de teatru școlar NiL participă la un festival în Croația

Trupa de teatru școlar NiL a Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timișoara va prezenta, în colaborare cu Teatrul German de Stat (TGST), spectacolul „Cei doi Pierrot” de Edmond Rostand,în cadrul celei de-a douăsprezecea ediții a Festivalului Internațional de Teatru pentru Tineret din Varaždin, Croația, în data de 13 martie 2015.
Tot în cadrul acestui festival, în 14 martie 2015, Harald Weisz, Lucian Pană (actori ai Secției de Actorie în limba germană din cadrul Facultății de Muzică a Universității de Vest din Timișoara) și Isolde Cobeț, actriță a Teatrului Germn de Stat Timișoara și coordonatoarea trupei NiL, vor susține un atelier de actorie.
Deplasarea la acest festival face parte din programul de pedagogie teatrală al TGST și este sprijinită de Municipiul Timișoara și de Fundația Landului Baden-Württemberg pentru Cultura Șvabilor Dunăreni.
Trupa de teatru NiL este trupa de teatru școlar a Liceului „Nikolaus Lenau” din Timișoara, care își desfășoară activitatea în colaborare cu Teatrul German de Stat. Trupa NiL a fost înfiinţată în 1996 de actorul TGST Christian Bormann, fiind formată din elevi ai liceului german din Timișoara. În 1998 s-a constituit NiL-Junior pentru elevii din ciclul gimnazial, iar în 2008 a luat naştere şi trupa de teatru studenţesc After-NiL. În toți acești ani, trupele și-au prezentat spectacolele la numeroase festivaluri de teatru şcolar și de tineret din Germania, Ungaria, Croaţia şi România. O bună parte dintre membrii NiL au continuat studiul actoriei, ajungând să joace pe scene din Timişoara, Bucureşti ori din Germania.

Foto: Imagini cu tinerii actori din spectacolul „Cei doi Pierrot” de Edmond Rostand.