Timisoara

Tunelul auto devine galerie de arta stradala de dimensiuni impresionante, cu ocazia unui inedit eveniment de graffiti

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 2 ani si 11 luni
Vizualizari
311

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Peste 30 dintre cei mai buni artiști în artă stradală din lume participă, din această săptămână și până la sfârșitul lunii august, la un eveniment spectaculos, care are loc în ansamblul mixt Iulius Timișoara. Artiștii au la dispoziție un spațiu generos pentru a-și expune lucrările de graffiti: peste 2.000 mp, în tunelul auto din Iulius Town, care va face legătura între Bulevardul Antenei și Piața Consiliul Europei.

Primii doi artişti au ajuns la Timişoara tocmai din Argentina şi au început deja să lucreze la „tablourile” lor stradale. Printre aceştia se află Nicolas Romero Escalda, alias Ever Siempre, considerat a fi unul dintre cei mai apreciaţi artişti din lume, menţionat în albumul „Street Art Today: The 50 Most Influential Street Artists Today”. Celor doi li se vor alătura alţi grafferi talentaţi din Venezuela, Peru, Brazilia, Mexic, Spania, Franţa, Italia, Polonia, Republica Moldova şi România, toţi participanţi la mari festivaluri internaţionale de profil.

Toate lucrările vor putea fi admirate la sfârşitul lunii august cu ocazia unui vernisaj de street art dinamic, care va îmbina muzica, dansul şi arta.

Festivalul este organizat cu sprijinul Corinei Nani, lector universitar la Facultatea de Arte şi Design din Timişoara şi cu cel al lui Sergio Morariu, preşedinte Fundaţia Enduromania.

„Șevaletul” artiștilor, pasajul subteran din Iulius, este soluția propusă de dezvoltatorii proiectului – companiile IULIUS și Atterbury Europe - pentru fluidizarea traficului în zonă. La finalizarea lucrărilor, investiția va fi donată municipalităţii. Pasajul este acoperit de o zonă verde, unde peisagiştii au început să amenajeze porţiuni de vegetaţie, cu arbuşti şi gazon, totul urmând a fi integrat în parcul ansamblului.