Timisoara

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii

Turist in Timisoara

Turist in Timisoara

Detalii articol

Categorie
Articole divertisment
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
1901

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Timisoara, mica Viena, cum ii spun multi, locul unde a inceput revolutia, "fruncea" sau zona de unde multi si-au cumparat primii blugi in studentie, este, fara indoiala, unul dintre cele mai interesante orase ale Romaniei. Municipiul judetului Timis se afla cu siguranta pe lista celor mai occidentale orase ale tarii noastre si poate chiar din Europa de Est.

Ca este oras-gradina, important centru cultural, universitar sau cu stalpi economici destul de bine infipti, nu mai e un fapt strain nimanui. Ca arata foarte bine noaptea si se prezinta cel mai frumos si viu primavara, e la fel o constatare mai veche.

In plan cultural, orasul este reprezentat de cele trei mari teatre: roman, german si maghiar, Opera Romana si Filarmonica, dar si multe alte sali pentru spectacole, muzee etc.
De asemenea, nu este un lucru de evitat ca Timisoara este primul oras din Europa iluminat stradal cu energie electrica, din 12 noiembrie 1884.

Prima mentiune certa despre Timisoara dateaza din 1266, atunci a aparut sub numele de Castrus Timisiensis, iar pe hartiile vremii, orasul e amintit din anul 1339. Situata in Campia de Vest, Timisoara este al treilea oras ca marime din Romania si are o populatie de 312.113 in 2009, o suprafata de 130,05 km^2.

Avand o pozitie favorabila, orasul reprezinta poarta principala de intrare in Romania, daca vii din Vest. Este, totodata, punct principal de comunicare rutiera si feroviara, iar aeroportul "Traian Vuia" este unul dintre cele mai mari aeroporturi din tara.

Modernizarea orasului a inceput in anul 1716, odata cu eliberarea de sub dominatia otomana. Atunci a fost inceputa construirea unor fortificatii de tip bastion in stil VAUBAN, aceste fortificatii reprezentand cel mai amplu astfel de sistem din tara noastra.

Comparat cu Viena, Timisoara sta foarte bine la capitolul piete frumos pavate, incarcate de banci, fantani si locuri care asteapta vizitatori ce vor relaxare. De exemplu, Piata Unirii din Timisoara, acum, in pragul primaverii, poate fi cel mai populat loc din oras. Soare, umbra, verdeata si foarte multe terase, te asteapta la doi pasi de centrul orasului.

De asemenea, nici Piata Victoriei nu sta rau la acest capitol. Pe langa aceste piete, ar mai fi si Piata Maria, Balcescu, Plevnei, dar si parcurile, unde, desi nu dai de terase, macar te poti racori la o umbra mai deasa: Parcul Poporului, Parcul Rozelor, Parcul Central, Parcul Alpinet, Parcul Copiilor sau chiar pe Malul Begai.

Pentru un plus de cultura si spiritualitate, poti oricand sa vizitezi Catedrala Mitropolitana Ortodoxa din centrul orasului, Sinagoga din Cetate, Biserica Piarista, dar si Muzee, precum cel de Arta si cel al Banatului sau Opera Nationala Romana, pentru o priveliste asa cum numai la televizor mai vezi.

In trecut, in Piata Operei din Timisoara, una dintre alei se numea Corso, destinata oamenilor bogati, iar cealalta, care o imita, era pentru servitori. In aceeasi piata se gasesc palatele familiilor Merge, Nehaus si Weiss.

Desi o placuta atesta acest lucru la intrare in Muzeul Banatului - Castelul Huniade, aceasta nu este cea mai veche cladire din oras, doar se afla pe locul acesteia. Statuia din Piata Unirii sau Statuia Sfintei Treimi, reprezinta unul dintre cele doua monumente ale ciumei dinTimisoara. Domul din aceeasi piata are turnuri mici pentru o mai buna aparare in cazul atacurilor turcesti.

Piata 700 Timisoara
are acest nume pentru ca a fost inaugurata in 1969 cand se implineau chiar 700 de ani de la atestarea orasului de pe Bega.

Trecand putin in alt plan, Fabrica de Bere din Timișoara s-a fondat pentru niste motive foarte practice. Cea mai buna solutie de a filtra apa era prin bere, iar filtrarea era necesara in secolul al XVIII-lea.Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com