Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul 16 Decembrie 1989

Euroinstal Timisoara - Bulevardul 16 Decembrie 1989
https://euro-instal.ro

Un amanet auto care vine in ajutorul celor care au nevoie de bani

Un amanet auto care vine in ajutorul celor care au nevoie de bani

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Apartine de
Perspektive Vision
Vizualizari
535

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Se spune adesea ca accesul la educatie este gratuit, dar numai parintii stiu de cati bani au nevoie la inceputul fiecarui an scolar pentru copiii lor. Mai nou, de cand cu pandemia, copiii au nevoie si de dispozitive performante si de masti de protectie, fiindca nu se stie niciodata! Este adevarat ca in unele scoli li s-au dat tablete sau laptopuri, dar ieftine, sa se ajunga pentru toata lumea si tot parintele este cel care are o noua cheltuiala pe cap.

Cu cat cresc copiii, cu atat cresc si cheltuielile de scolarizare. Ajunsi in clasele terminale de gimnaziu, elevii au nevoie de meditatii pentru examene si pretentiile lor legate de incaltaminte si de imbracaminte cresc. Caiete, rechizite, ghiozdane, echipamente de sport si culegeri de teste la care se adauga masca zilnica de protectie. In fiecare zi o masca noua si cheltuielile se aduna. De fapt, dacar fi sa respecte cu adevarat normele, atat copiii, cat si adultii ar schimba cateva masti in cursul unei zile de scoala, fiindca dupa un anumit timp aceste elemente de protectie se arunca si sunt inlocuite cu altele.

Parintii au griji financiare si dupa ce copiii lor isi iau diploma de bacalaureat, in functie de ambitiile pe care le au legate de educatia acestora.

Amanet auto ajuta parintii sa isi sustina copiii sa invete, sa isi continue studiile si sa aiba o pregatire care sa le permita o viata mai usoara. Este posibil ca un licean care a obtinut diploma de bacalaurea sa isi doreasca din toata inima sa se faca medic. Se prezinta la Facultatea de Medicina, da examen de admitere, dar fiind deja obosit de invatatul pentru examenul de bacalaureat intra pe locurile cu taxa. Suma este astronomica, iar la taxele de scolarizare se adauga si chiria (nu are dreptul la camin, pana nu trece pe locurile de la buget) si transportul prin tot orasul, acolo unde are cursuri sau laboratoare.

Pana la inceputul anului universitar, trebuie confirmat locul si achitata prima transa a taxei. Nu este o suma mica. Daca ramane un an acasa, sa mai invete, apar tentatiile: cluburile, prima iubire, distractiile cu amici. Daca exista o masina a familiei sau doua, findca asa se poarta acum, este indicat sa fie dusa la amanet, iar cu banii sa se plateasca prima transa din taxele de studiu, fiindca banii se fac, dar educatia copilului este lucrul cel mai important pentru un parinte.

Parintii trebuie sa il sprijine pe copilul lor, oricat de scumpa ar fi scolarizarea la facultatea aleasa de el. Banii primiti in schimbul amanetarii masinii sunt investiti cu folos, fiindca tanarul acela poate deveni un medic la fel de devotat, cum a fost cel de la Iasi, care s-a bagat in foc, sa isi salveze pacientii. Dupa 30 de zile, banii imprumutati de la casa de amanet pot fi stransi si inapoiati, iar masina ajunge iar in posesia familiei. Inscrierea copilului la facultate reprezinta o urgenta care poate fi rezolvata datorita acestei case de amanet.

De ce este preferabila aceasta solutie obtinerii unui imprumut pentru studii de la o banca?

  1. In Romania nu se dau credite pentru studii. Se dau imprumuturi pentru orice: pentru excursii, pentru renovarea casei, dar nu pentru facultate.
  2. Timpul este foarte scurt. De la admitere pana la confirmarea locului si plata primei rate din taxa pot fi cateva saptamani, iar suma este destul de mare. Casa de amanet poate acorda un imprumut de sute de mii de lei in cateva zile. Conditia este ca persoana care are nevoie de bani sa aduca masina la sediu si actele acesteia. Evident ca masina trebuie sa arate decent si sa mearga.
  3. Comisionul in cazul amanetarii este mult mai mic decat dobanda si costurile ascunse ale unui credit. Cine se duce la o banca stie ca daca imprumuta o suma, pana la data scadentei plateste dublu sau triplu. La fel se intampla cand sunt cumparate bunuri de folosinta indelungata in rate.
  4. Exista posibilitatea prelungirii contractului initial, fara presiuni din partea salariatilor casei de amanet, care rezolva cu eleganta intarzierile. La cele 30 de zile prevazute in contractul initial se mai pot adauga 14.
  5. Nimeni din afara familiei nu va sti de imprumut, fiindca nu se solicita acte de la locul de munca si giranti.
  6. Suma pe care o primeste posesorul masinii este de 75 % din valoarea acesteia, suficienta pentru rezolvarea urgentelor legate de plata taxei de la facultate, dar si de chirie si de transport.

Viitorul noii generatii reprezinta o urgenta. Masinile imbatranesc, pot fi schimbate cu altele mai noi si mai bune, dar studiile trebuie facute la timpul lor. Se stie ca roadele invataturii sunt dulci. Amanet auto pastreaza masinile duse la amanet intr-un garaj cu paza dubla: sistem de monitorizare video si cei mai buni agenti de paza din oras. Un alt aspect pozitiv al serviciilor pe care le ofera este acela ca in cazul in care semnatarul contractului nu se prezinta cu banii la data expirarii contractului acesta se reinnoieste automat.

Debitorul poate sa fie reprezentat si de o alta persoana in cazul in care i-a facut acesteia procura notariala. Un parinte poate duce masina la amanet sa isi ajute copilul sa urmeze scoli inalte, apoi poate lucra o luna in afara, sa vina cu banii si sa isi ia masina inapoi de la amanet. Important este sa doreasca sa faca totul pentru copilul sau.

Este posibil ca tanarul sa nu doreasca sa mearga la Medicina, ci la Arhitectura, Filologie, Teatru sau Istorie, insa atitudinea parintelui trebuie sa fie aceeasi.

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro