Timisoara

Un MacBook Air este la fel de performant ca un MacBook Pro?

Un MacBook Air este la fel de performant ca un MacBook Pro?

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
341

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Deși prețul mai mic al modelului MacBook Air ridică, pentru unii, semne de întrebare în ceea ce privește performanțele oferite de acesta, este bine de știut că acest laptop este una dintre cele mai bune și versatile alegeri atunci când vine vorba de un laptop pe care să lucrezi acasă, la birou sau în deplasare. Într-adevăr, pentru proiecte de grafică, ecranul de 13 inchi al acestuia ar putea fi un impediment, însă performanțele și diversele caracteristici pe care le are acesta îl fac o alegere desăvârșită pentru mulți dintre utilizatorii Apple.

Egalitate de performanță?

Deși există câteva diferențe notabile între cele două linii de Laptop Apple, calitatea acestora din anumite puncte de vedere nu este diferită. Testele de laborator arată că atât MacBook Air, cât și MacBook Pro sunt laptopuri de calitate înaltă, care pot fi utilizate cu succes pentru proiecte complexe. În ceea ce privește construcția, câștigător pare a fi MacBook Pro, însă în ceea ce privește performanțele oferite, cele două pot fi puse pe picior de egalitate din anumite puncte de vedere. Mobilitatea și autonomia, precum și caracteristicile audio sunt la cel mai înalt nivel în cazul ambelor variante de laptop.

Punctele tari modelelor MacBook Air și MacBook Pro 13

Printre punctele tari ale modelului MacBook Air pot fi regăsite performanțele oferite, ecranul perfect calibrat, autonomia pe care o are acesta, respectiv absența ventilatorului, dar și rigiditatea și finisajul carcasei sau facilitatea de Touch ID cu care este prevăzut. În ceea ce privește punctele tari ale unui MacBook Pro M1, punctele tari se regăsesc în performanțele specifice acestui proces cu care este înzestrat și rivalul său, într-o autonomie ridicată a bateriei, în ecranul perfect calibrat și în tastatura cu un design inovativ, fiind simplă și plăcută în utilizare. De asemenea, finisajele acestuia sunt deosebite, la fel ca ale rivalului său, MacBook Air M1.

Aspecte de construcție

Ambele variante de laptop Apple sunt realizate cu mare grijă din punct de vedere al construcției. Designul lor este impecabil, iar faptul că MacBook Air nu este prevăzut cu ventilator îl face o alegere plăcută – este complet silențios. În ceea ce privește conectorii, camera web și tastatura, acestea par a fi identice, însă față de modelul MacBook Pro care este monolitic, MacBook Air beneficiază de un șasiu raționalizat, fiind astfel și mai plăcut în utilizare.

Performanțe ridicate pentru utilizări specifice

Deși MacBook Pro este ideal mai ales pentru cei care fac modelare 3D, pentru cei care editează fotografii de miliarde de pixeli sau pentru cei care dezvoltă jocuri complete sau au nevoie de o fluiditate și de o viteză excepționale, alegând MacBook Air la DABSTORE alegi o variantă care este ideală mai ales pentru realizarea sarcinilor zilnice de birou sau pentru a lucra de acasă – automatizare, streaming, navigare pe web. Avantajul este prezentat și de faptul că acesta este mai ușor de utilizat prin dimensiunile compacte pe care le are față de varianta MacBook Pro 16 care ți-ar oferi cele mai înalte performanțe în ceea ce privește scopurile anterior precizate.

Așadar, alegerea unui MacBook Air din ofertele de Laptop Apple din magazinul DABSTORE este una dintre cele mai bune pe care le poți face din punct de vedere atât al performanțelor, cât și al ușurinței în utilizare. Un MacBook Air este ușor și simplu de folosit, însă performanțele nu sunt mai prejos decât cele ale rivalului produs de Apple, MacBook Pro. Ceea ce contează foarte mult este, însă, scopul utilizării, iar definirea nevoilor pe care le ai este una dintre prioritățile pe care trebuie să le faci înainte de a alege cea mai bună variantă de laptop pentru tine.