Timisoara

Un proiect de vis la Colegiul Loga din Timisoara

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 6 ani si 11 luni
Vizualizari
657

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

UN PROIECT DE VIS LA COLEGIUL LOGA DIN TIMIŞOARA

Timişoara va fi gazda unui nou proiect implementat de către Colegiul Național ”Constantin Diaconovici Loga” intitulat DREAM.
Discover Real Everywhere Applications of Maths – DREAM”, este un proiect finanțat de Comisia Europeană prin noua generație de programe ERASMUS+, acțiunea Cheie 2 de parteneriate strategice în domeniul educaţiei şcolare.
Proiectul are ca leader Colegiul Național ”Constantin Diaconovici Loga” din Timișoara, România, alături de partenerii 1o Geniko Lykeio din Aigiou, Grecia,Agrupamento de Escolas Soares Basto din Oliveira de Azeméis Norte, Portugalia și Universitatea ”Tibiscus” din Timișoara, România.

Startul proiectului va avea loc în săptămîna viitoare 12-18 decembrie, la Colegiul CD LOGA, când vor veni la Timişoara echipele partenere din Grecia şi din Portugalia.

Obiectivul general al proiectului vizează dezvoltarea unei metodologii moderne de predare-învățare a matematicii, bazată pe investigarea unor probleme din viața reală.
Materialele create prin colaborarea elevilor și profesorilor din România, Grecia și Portugalia vor fi transformate în cursuri on-line, accesibile tuturor comunităților interesate, în vederea producerii de activități de învățare colaborative.
Prin intermediul software-ului educațional GeoGebra, al platformei de învățare MOODLE și al limbajului de programare de aplicații mobile AppInventor, materialele dezvoltate vor sublinia implicarea matematicii în Economie, Educație fizică, Științe naturale, Artă, Arhitectură și Fizică.
Proiectul se implementează în perioada noiembrie 2016 - octombrie 2018 și beneficiază de o finanțare de 102230 EURdin partea Comisiei Europene şi a Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, prin Erasmus+ 2014-2020.