Timisoara

Un nou inceput pentru ”Ceva de Spus”

Un nou inceput pentru ”Ceva de Spus”

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 8 ani si 4 luni
Vizualizari
868

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Un nou început pentru ”Ceva de Spus”

Autoreprezentanții Asociației Ceva de Spus se vor întâlni sâmbătă, 27 septembrie, pentru a alege noua conducere și a decide planul de acțiune pentru următorii doi ani. Adunarea Generală va avea loc la Palatul Baroc, Muzeul de Arte numărându-se printre puținele instituții accesibile din Timișoara.

După 2 ani de la înființarea Asociației Ceva de Spus și de luptă pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități a venit momentul în care actuala conducere va raporta activitățile desfășurate până în prezent.
”Pentru a avea un oraș mai accesibil am avut întâlniri cu reprezentanții autorităților locale, companii de transport, instituții de artă și am conștientizat privind necesitatea accesibilizării. În cazul încălcării grave a drepturilor persoanelor cu dizabilități ne-am adresat și Agenției de Plăți și Inspecției Sociale precum și Consiliului pentru Combaterea Discriminării din România” a declarat Raluca Popescu, copreședinte.

În cei doi ani, autorerpezentanții au parcurs în jur de 80.000 km participând la diferite întâlniri, conferințe, grupuri de lucru atât în țară cât și în străinătate.

”Fiind membră în conducerea Platformei Europene a Autoreprezentanților activăm și la nivel European pentru a avea o viață mai bună. Împreună cu organizația noastră partenereă din Croația și finanțatorii noștri, am reușit să convingem Parlamentul European să nu mai dea bani pentru renovarea instituțiilor rezidențiale unde persoanele cu dizabilități trăiesc în condiții inumane. Persoanele cu dizabilități trebuie să trăiască în comunitate” a declarat Elisabeta Moldovan, copreședinte

Tot în cadrul Adunării Generale se va alege noua conducere pentru următorii doi ani, respectiv se va vota planul de acțiune al asociației.
”Mulțumim Muzeului de Arte Timișoara pentru deschidere și pentru găzduire ” a încheiat Raluca Popescu

Grupul de autoreprezentanți Ceva de Spus s-a înființat la Timisoara în 2010, a dobândit statut juridic în 2012 şi urmăreşte să atragă atenţia asupra provocărilor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități, cu scopul de a îmbunătăţi calitatea vieţii acestora.Termenul“autoreprezentant” se referă la o persoană cu dizabilități care își comunică opinia și își solicită ferm drepturile în comunitate.

Asociația Ceva de Spus este membră în Inclusion Europe, EPSA, ENIL, DIZABNET.