Timisoara

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro

Unip

Dobrești

Detalii

Adresa
Unip
Categorie
Localitati din judetul Timis
Modificat
acum 2 ani si 9 luni
Vizualizari
1623

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Unip este o localitate în județul Timiș, Banat, România. Aparține de comuna Sacoșu Turcesc.

Localizare

Satul se situează în centrul județului Timiș, la circa 12-15 km sud-est de municipiul Timișoara, pe partea stângă a râului Timiș. Este puțin izolat de arterele principale de circulație, într-o zonă de câmpie mai puțin locuită, la sud de Timișoara. Din acest motiv, distanța pe șosea este de circa 25 km. Satul este legat de rețeau rutieră printr-un drum comunal în lungime totală de 8 km, care pornește de la drumul județean Timișoara-Buziaș, trece prin Uliuc și se termină la Unip.

Istorie

Satul este amintit pentru prima dată în evidențele papale de dijmă din 1332-1337, cu numele de Winep. Diplomele din 1477 amintesc despre el cu numele Uyneph. Conscripția generală a Banatului din 1717 consemnează localitatea cu numele Junip, cu 60 de case. Numele definitiv Unip apare pentru prima dată pe harta Contelui Mercy de la 1723. Atunci aparținea de districtul Ciacova. Mai târziu numele a fost schimbat în Temesújnép (Winep=>Uyneph=>Újnép=„Popor Nou”).
Pe teritoriul satului, în punctul numit "Dealul Cetățuica", a fost descoperita în anul 2007, o importantă așezare dacica de tip dava, datând din sec. I î.Hr. - I d.Hr. Așezarea dacică suprapune o mai veche locuire din prima vârstă a fierului. "Dealul Cetățuica" a continuat să fie locuit și în secolele următoare, inclusiv în perioada migrațiilor, până în Evul Mediu.

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/