Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Sever Bocu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice
https://euro-instal.ro

Universitatea Politehnica Timișoara, în vizorul chinezilor

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 5 ani si 8 luni
Vizualizari
469

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Universitatea Politehnica Timișoara, în vizorul chinezilor

O delegație a Universității Politehnica Timișoara, formată din prof.univ.dr.ing. Marius Oteșteanu, prorector, și prof.univ.dr. Daniel Dejica-Carțiș, decanul Facultății de Științe ale Comunicării, s-a aflat, la sfârșitul lunii mai, în China, la invitația Universității Dianzi din Hangzhou (HDU). Colaborarea dintre cele două instituții de învățământ superior a fost deschisă în luna martie 2019, când o delegație de la universitatea chineză a vizitat Politehnica timișoreană, UPT fiind prima universitate din Europa Centrală și de Est cu care aceasta stabilește un parteneriat.
La sediul Universității Dianzi din Hangzhou, delegația română a fost întâmpinată de președintele Consiliului Universității, Wang Xingjie, rectorul Zhu Zefei și prorectorul Zheng Ning, iar un acord de cooperare bilaterală a fost semnat de prof.univ.dr.ing. Marius Oteșteanu, din partea UPT, și Zhu Zefei, din partea HDU, într-un cadru festiv, în care a fost subliniată tradiționala prietenie chino-română și speranța ca relațiile de colaborare dintre universități să se dezvolte, cu rezultate fructuoase pentru ambele părți.
Delegația română a vizitat, cu această ocazie, facultățile de Electronică, Calculatoare, Ingineria Informației, precum și cea de Științe ale Comunicării, acestea fiind, de altfel, și principalele domenii pentru viitoarea colaborare. Acordul recent semnat pune bazele pentru viitoare proiecte comune ce vizează organizarea de școli de vară, implicarea în proiecte de cercetare, realizarea de schimburi bilaterale de profesori și studenți sau schimburi culturale, acordarea de diplome duble.
Situat în orașul istoric și cultural Hangzhou, China, Universitatea Dianzi din Hangzhou este o instituție de învățământ superior cu 30.000 de studenți, care oferă mai multe domenii de studiu, inclusiv inginerie, științe, economie, management, lingvistică, drept și educație. Chiar dacă pune accent pe domeniile de electronică și informatică, universitatea acordă o atenție deosebită și managementului afacerilor. Predecesorul universității este Școala de Finanțe și Economie Hangzhou Aviation, fondată în 1956. În 1980 a fost înființat Institutul de Inginerie Electronică din Hangzhou, care a fost ulterior redenumit Universitatea Dianzi din Hangzhou în 2004.