Timisoara

Universitatea de Vest din Timisoara primeste Marca Accesibilitatii

Universitatea de Vest din Timisoara primeste Marca Accesibilitatii

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 9 ani si 7 luni
Vizualizari
1083

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 13 iunie 2013

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Fundația Motivation Romania acorda Universitații de Vest din Timișoara joi, 13 iunie 2013, Marca Accesibilitații, un certificat oferit instituțiilor publice și private care și-au accesibilizat corect spațiile pentru persoanele in scaun rulant. Inițiativa este unica in Romania și care are ca scop imbunatațirea accesului persoanelor cu dizabilitați locomotorii.

In cadrul evenimentului, va avea loc un tur al cladirii, impreuna cu un utilizator de scaun rulant, alaturi de un arhitect, de reprezentanți ai echipei Motivation și ai instituției premiate. Pe parcursul acestuia vor fi testate și descrise elementele care fac posibil accesul persoanelor cu dizabilitați la Universitatea de Vest.

Spațiul este marcat ca fiind prietenos utilizatorilor de scaun rulant și pe Harta Accesibilitații, prima harta naționala a locurilor accesibilizate, destinata persoanelor cu dizabilitați locomotorii și disponibila, incepand cu 3 decembrie 2012, la adresa www.accesibil.org.

Inițiativele Marca Accesibilitații și Harta Accesibilitații se deruleaza in cadrul proiectului "Roțile Schimbarii – catre servicii adecvate pentru utilizatorii de scaun rulant", finanțat de USAID – Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaționala. Proiectul este implementat in perioada 2011-2014 și are ca scop reducerea numarului de utilizatori de fotoliu rulant imobilizați la domiciliu și stimularea participarii lor la viața comunitații prin activitați sportive, culturale și recreative.


Filtre eveniment

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta