Timisoara

Universitatea Politehnica Timisoara organizeaza un seminar academic alaturi de National Instruments

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente de afaceri
Modificat
acum 2 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1190

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 6 februarie 201510:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Universitatea Politehnica Timișoara organizează un seminar academic alături de National Instruments
Universitatea Politehnica Timișoara, având ca piloni centrali ai activității sale procesul educațional și cercetarea științifică, se implică în organizarea seminarului „Cele mai noi tehnologii pentru cercetare și educație”, manifestarea purtând semnătura prestigioasei companii National Instruments.

Seminarul va avea loc pe 6 februarie 2015, în clădirea Electro (bulevardul Vasile Pârvan nr.2) a Universității Politehnica Timișoara, începând cu ora 10:00. Acțiunea se adresează cercetătorilor, cadrelor didactice și tuturor celor interesați de platformele utilizate în cercetare și industrie pentru aplicații personalizate de măsurare și control. Manifestarea face parte dintr-o serie de evenimente organizate la nivel național, National Instruments susținând astfel de seminarii și în București, Iași și Cluj.

National Instruments este o companie americană cu sediul central în Austin, Texas, care are peste 7 100 de angajați și filiale în aproape 50 de țări. Compania și-a deschis prima filială din România la Cluj, în anul 2005, fiind prima entitate NI R&D din estul Europei. NI oferă clienților medii de programare ușor de utilizat precum NI LabVIEW și echipamente hardware modulare ușor de integrat, la costuri reduse, având o bază largă de clienți ce se ridică, la nivel global, la peste 35 000 de companii diferite în fiecare an. Echipamentele produse de National Instruments au accelerat cercetarea și procesul educațional oferind cadrelor didactice și cercetătorilor o platformă comună pentru efectuarea aplicațiilor de măsurare, control și dezvoltare rapidă de prototipuri. Această abordare tehnică este utilizată în multiple domenii, de la electronică și sisteme auto integrate, comunicații wireless și măsurători RF, până la aplicații de fizică nucleară.