Timisoara

UProboT - competitia tinerelor talente ale roboticii din Timisoara

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente educatie
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
530

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 24 februarie 2018

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

În data de 24 februarie 2018 va avea loc prima ediție a concursului local de robotică UProboT, organizat de Liga AC (Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare), în colaborare cu Universitatea Politehnica Timișoara. Deschiderea evenimentului va avea loc vineri, 23 februarie, la ora 12:00, iar probele se vor desfășura sâmbătă, 24 februarie, începând cu ora 10:00.

UProboT este o competiție de robotică și inteligență artificială, care se adresează elevilor și studenților din Timișoara. Evenimentul precedă concursul internațional de robotică și inteligență artificială RoboTEC, competiție dedicată aceluiași public țintă. Aceștia au șansa de a-și aprofunda cunoştinţele de programare, de a le pune în practică şi de a interacţiona cu alţi participanți pasionați de domeniul IT.

În cadrul concursului vor participa echipe formate din 3 elevi/studenţi. Concurenții trebuie să construiască un robot autonom, care va fi testat în cadrul uneia dintre cele 2 probe:
  • Line Follower - proba de urmărire a liniei, care testează abilitatea robotului de a urmări un traseu, într-­un timp cât mai scurt, fără erori.
  • Maze - proba de ieșire din labirint, în care robotul pornește dintr-o celulă inițială și trebuie să găsească celula finală a acestuia, într­-un timp cât mai scurt.
Competiția se va desfășura conform următorului program:
  • Vineri, 23 februarie:
12:00 - Festivitatea de deschidere (Holul clădirii Electro UPT)
14:00-20:00 - Testarea roboților (Holul clădirii Electro UPT)
  • Sâmbătă, 24 februarie
10:00 - Line Follower (Holul clădirii Electro UPT)
11:00 - Maze (Corpul B al clădirii Electro, etajul 5)
12:30 - Festivitatea de premiere (Holul clădirii Electro UPT)
Vă așteptăm să luați parte la eveniment și să descoperiți, alături de noi, tineri talentați în domeniul roboticii! Ca „bonus”, roboții prezentați în cadrul concursului constituie subiectul unei expoziții care va fi organizată între 1 - 8 martie, în holul central al Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara, unde vor avea loc și demonstrații.