Timisoara

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro

Urseni

Detalii

Adresa
Urseni
Categorie
Localitati din judetul Timis
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
2598

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Urseni (maghiară Magyarmedves) este o localitate din județul Timiș, Banat, România. Alături de localitățile Albina, Moșnița Veche, Moșnița Nouă și Rudicica face parte din aceeași comună.

Localizare
Urseni se situează la sud-est de municipiul Timișoara, la circa 10 km de acesta, pe malul drept al râului Timiș. Se învecinează la vest cu Giroc (6 km), la nord cu Moșnița Nouă, la est cu Uliuc. Satul este traversat de calea ferată Timișoara-Buziaș și are stație proprie.

Istorie
Localitatea este atestată documentar la 1403 cu numele de Medwez. Pe harta lui Mercy din 1723 figurează sub denumirea de "Metec". În 1761 se chema Medves, nume maghiar care s-a păstrat până târziu, în ciuda faptului că localitatea a fost majoritar românească. În 1890 făcea parte din Comitatul Timiș, districtul Timișoara și era reședință de comună.[2] Când Banatul s-a unit cu România în 1918, românii au preluat denumirea maghiară și au românizat-o în Medveș. În perioada comunistă s-a stabilit „Urseni” ca nume oficial. Astăzi Urseniul cunoaște o schimbare majoră datorată amplasării în zona suburbană a municipiului Timișoara. Satul cunoaște o dezvoltare edilitară explozivă.

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro