Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul 16 Decembrie 1989

Euroinstal Timisoara - Bulevardul 16 Decembrie 1989
https://euro-instal.ro

Utilarea unui birou mic. 5 sfaturi practice

Utilarea unui birou mic. 5 sfaturi practice

Detalii stire

Categorie
Stiri editorial
Modificat
acum 9 luni si 3 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
398

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Ai decis să îți deschizi o mică afacere sau lucrezi de acasă, la fel și partenerul? Cu siguranță știi că mobilierul și echipamentul de birou sunt două aspecte care influențează puternic confortul și productivitatea. Ține cont de aceste 5 sfaturi practice pentru utilarea optimă a unui birou mic și nu vrei da greș.

Alege produse ergonomice


Puține persoane reușesc să aibă un stil de viață suficient de activ. Cei mai mulți dintre noi petrecem zilnic 8 ore (sau mai mult) lucrând de la birou, așezați pe scaun. Seara, ne simțim deseori înțepeniți, iar după o vreme încep să apară și durerile: de spate, de gât, de umeri, de încheieturi. Pentru a preveni eventualele probleme de sănătate corelate cu lipsa mișcării, încearcă să te ridici cel puțin o dată pe oră pentru a face întinderi sau câțiva pași prin birou. De asemenea, alege scaune, tastaturi și mouse-uri ergonomice, care mențin corpul într-o poziție corectă, naturală, relaxată. Desigur, ele nu combat sedentarismul, însă pot te pot ajuta să scapi de durere și disconfort.

Folosește o imprimantă multifuncțională

Imprimantele multifuncționale combină mai multe dispozitive într-unul singur. De regulă e vorba de imprimantă, scanner și copiator, însă unele modele oferă și funcția de fax. Echipamentele de acest tip sunt ideale pentru birourile mici, ocupând mai puțin spațiu. Totodată, au un preț mai accesibil decât mai multe dispozitive diferite, ajută la reducerea costului utilităților și au o amprentă ecologică mai mică. Imprimantele moderne, cel mai cunoscut exemplu fiind multifuncționala RICOH, sunt compacte, au un panou operațional user friendly ce răspunde rapid comenzilor, se conectează cu dispozitivele inteligente și permit conectivitatea la cloud.

Valorifică spațiul prin depozitarea inteligentă

Birourile mici se confruntă deseori cu lipsa spațiului suficient de depozitare. În cele mai multe cazuri, problema poate fi remediată prin alegerea corpurilor de mobilier potrivite. Începe prin a monta blaturi lungi pe laturile mai mari ale camerei, de la un capăt la altul. În general acest model de birou oferă spațiu pentru 4 sau chiar 5 persoane.

Așează blatul pe corpuri cu sertare; acestea au 3 roluri: susțin biroul, delimitează spațiile de lucru și te ajută să depozitezi o mulțime de documente și accesorii de birou. Deasupra biroului montează rafturi pentru obiectele mai rar folosite. Nu uita să așezi aici și câteva decorațiuni sau plante, pentru a aduce personalitate spațiului. Dacă ai nevoie de mai multă depozitare, orientează-te către corpuri înguste și înalte, pentru a nu aglomera prea mult podeaua.

Distrugător de documente

Cu toate că încercăm să facem tranziția către documentele digitale, uneori este necesar să folosim hârtii tipărite. Ușor-ușor, acestea se adună pe suprafețele birourilor, prin sertare, pe vreo măsuță, ocupând din ce în ce mai mult spațiu. O dată pe săptămână sau pe lună, fă-ți timp să le triezi și aruncă hârtiile de care nu mai ai nevoie. Scapă de ele cu ajutorul unui distrugător de documente, esențial pentru protecția datelor personale sau a informațiilor sensibile.

Spațiu de relaxare

Orice birou, indiferent de dimensiunea sa, are nevoie de o zonă dedicată relaxării. În mod ideal, cu toții avem acces la o cameră (sau mai multe) unde ne putem deconecta. Însă dacă acest lucru nu este posibil, nu trebuie să ignorăm complet spațiul respectiv. Amenajează biroul cu o canapea de mici dimensiuni sau scaune confortabile, în culori plăcute. Alege culori pastelate sau care energizează, precum portocaliu, galben, verde deschis. Completează zona cu rafturi de cărți și plante curgătoare.

Birourile mici pot fi amenajate și echipate astfel încât să combine perfect utilitatea și aspectul estetic. Ține cont de recomandările de mai sus pentru a obține un rezultat care promovează productivitatea și starea de bine.

Sursă foto: pixabay.com/photos/job-office-team-business-internet-5382501/

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com