Timisoara

Anunt Diamant Bahuczki Peter - fotograf botez

Sunt Peter Bahuczki - 0723.079.866 - fotograf botez, cununie, evenimente sportive, petreceri, team building, serbari scolare si gradinite, evenimente de afaceri, expozitii si targuri din Timisoara. Predarea pozelor in maxim 48 de ore. Ofer factura pentru serviciile oferite.
https://www.bahuczki.ro/peter-bahuczki-fotograf-botez/

Utilizarea unui cloud pentru stocarea datelor: avantaje și dezavantaje

Utilizarea unui cloud pentru stocarea datelor: avantaje și dezavantaje

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 3 ani si 3 saptamani
Vizualizari
1062

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Spațiu de stocare, carduri de memorie micro SD, cloud - toate aceste cuvinte fac parte din era digitală în care trăim. Gestionarea informațiilor a devenit o provocare pentru utilizatori și companii, din cauza nevoii de creștere a spațiilor de stocare. Ca răspuns la această nevoie, au apărut serviciile cloud, care ne ajută să stocăm rapid și simplu datele de care avem nevoie. Iată ce presupune folosirea unui cloud și care sunt avantajele și dezavantajele lui, din articolul de mai jos!

Ce sunt și cum funcționează serviciile cloud?

Înainte de a dezbate avantajele și dezavantajele serviciilor cloud, trebuie să știm ce sunt și la ce ajută. Ei bine, cloudul îți oferă ocazia să stochezi informațiile dintr-un laptop sau un telefon mobil pe platforme deținute de companii mari, precum Google sau Amazon. De aceea, nu vei mai avea nevoie să folosești un hard disk propriu.

Aceste companii pun la dispoziție servicii cloud și interfețe prietenoase de software, cu ajutorul cărora să poți stoca, șterge sau modifica datele pe care le salvezi. Ca să lucrezi în cloud nu vei avea nevoie decât de un browser și de o conexiune la internet, fie că dispui de un telefon sau de un calculator. Probabil te întrebi cum sunt protejate datele pe care le salvezi pe un cloud. Ca să nu fie interceptate, datele trec printr-un amplu proces de criptare. În plus, există și un sistem de autentificare, pe bază de utilizator și parolă.

Care sunt cele mai cunoscute servicii de stocare Cloud?

În zilele noastre, există milioane de utilizatori care se bucură de servicii de stocare Cloud pentru fișierele lor. Iată care sunt sunt cele mai populare opțiuni:

  • Dropbox. Este unul dintre cele mai căutate servicii cloud, datorită ușurinței în folosire. Ai posibilitatea de a sincroniza fișierele din dispozitivul folosit cu cele de pe server, deci orice modificare are loc și pe cloud. Totodată, ai la dispoziție în mod gratuit 2GB. Pentru mai mult spațiu de stocare, vei fi nevoit să plătești o sumă lunar.
  • Google Drive. La fel de popular ca Dropbox, are aplicații utile precum Google Docs, Google Maps sau Gmail, alături de 15 GB de stocare, fără plată. Serviciul este disponibil pentru iOS, Mac, Android și Windows.
  • Icloud. Acesta este un serviciu pentru cei care folosesc exclusiv dispozitive de operare de la Apple, deci este disponibil doar pentru Mac și iOS.

Avantaje ale folosirii unui cloud pentru stocare

Folosirea unui cloud pentru stocare aduce numeroase beneficii pentru utilizatori:

  • Este o metodă avantajoasă de utilizare, care nu implică costuri mari și poate reduce semnificativ cheltuielile de IT ale unei companii.
  • Te ajută să nu-ți faci griji cuspațiul de stocare, pentru că dispui de o capacitate aproape nelimitată.
  • În ceea ce privește copierea și recuperarea datelor, ambele procedee se realizează mai ușor decât pe un dispozitiv fizic.
  • Poți alege doar serviciile și aplicațiile care ți se potrivesc cel mai bine, fie că o faci pentru compania ta sau pentru uz personal.
  • Atâta timp cât beneficiezi de o conexiune la internet, poți să te înregistrezi în cloud și să-ți accesezi datele din orice colț al lumii.

Dezavantaje ale utilizării unui cloud

În afară de aceste beneficii, există și câteva dezavantaje de care trebuie să ții cont atunci când vine vorba de un cloud.

  • Chiar dacă se fac eforturi permanente, există situații în care tehnologia cloud suferă întreruperi și blocări de rețea atunci când ai mai mare nevoie.
  • Un alt dezavantaj este reprezentat de problemele de securitate care apar. Din acest motiv, este indicat să alegi cel mai fiabil furnizor de servicii, care să-ți păstreze datele în siguranță.

Cloud-ul pentru stocarea datelor prezintă atât avantaje, cât și dezavantaje. Ia în calcul toate opțiunile și alege varianta de care ai nevoie!


Sursa foto: pexels.com/photo/bandwidth-close-up-computer-connection-1148820/

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro