Timisoara

Vara asta beau apa

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente sociale
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
1105

Reprezentari

DataOraLocatie
Duminica 6 august 201719:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

CLINICA DE CHIRURGIE VASCULARĂ DIN TIMIȘOARA organizează duminică, 6 august 2017, începând cu ora 19.00, la No Name Beach, un eveniment de conștientizare a importanței hidratării intitulat VARA ASTA BEAU APĂ. Evenimentul face parte din campania cu același nume, desfășurată și pe Facebook, și include, pe lângă jocuri cu apă și voie bună, un concert unplugged susținut de trupele EVERGREEN și AKUSTI-K, afiliate festivalului de muzică al mediciniștilor timișoreni, Medfest.

Chiar dacă este o necesitate fiziologică, hidratarea nu se face întotdeauna corect. Cu toții suntem, probabil, familiarizați cu ideea că e bine să consumăm minim 2 litri de apă pe zi, dar sunt o mulțime de situații în care cei 2 litri de apă sunt insuficienți. Plimbarea sau munca în aer liber în aceste zile toride, spre exemplu, pot duce ușor la pierderea a 5-6 litri de apă, astfel încât necesarul va crește și el, consecutiv, la valori similare.

Nu uitați să beți apă constant pe parcursul verii! Când simțiți senzația de sete sunteți DEJA deshidratați! Deshidratarea se poate instala, însă, de multe ori insidios, generând manifestări clinice nespecifice. Durerea de cap este în aproximativ 95% din cazuri cauzată de deshidratare. Iritabilitatea, anxietatea, oboseala, tulburările de memorie și concentrare sunt tot atâtea forme nespecifice de manifestare a deshidratării, însă frecvent întâlnite în tabloul clinic al acesteia.

Deshidratarea crește riscul apariției evenimentelor cardiovasculare nedorite, precum ischemia acută de membru cu potențiala pierdere a acestuia, accidentul vascular cerebral sau tromboza venoasă profundă, prin creșterea vâscozității sângelui și formarea de cheaguri de sânge la nivelul inimii și vaselor. Deshidratarea este favorizată de temperaturile înalte de pe timpul verii, pacienții prezentând boli cardiovasculare fiind cei mai predispuși să dezvolte astfel de complicații.

Nu sunteți siguri că v-ați hidratat suficient? Verificați-vă urina. Dacă urina este de culoare închisă (ca sucul de mere) sau urinați rar și în cantități mici, sunt șanse mari să fiți deshidratați. Iată câteva sugestii pentru menținerea unei hidratări adecvate:

  • luați întotdeauna cu dumneavoastră o sticlă de apă; dacă o aveți la îndemână, este foarte probabil că veți bea din ea pe parcursul zilei, fără a conștientiza efortul;
  • când vă simțiți epuizați sau confuzi, beți un pahar de apă rece; studiile arată că oamenii se simt instantaneu activați după consumul de apă, el fiind, cu siguranță, un mod simplu și sănătos de a ieși din criza de dimineață;
  • savurați o cană de ceai din plante în fiecare seară; dacă vă faceți acest obicei, veți adăuga o cantitate suplimentară de lichid în fiecare zi; pe deasupra, acest ritual relaxant este un mod minunat de detensionare la sfârșitul zilei;
  • mâncați alimente conținând toate principiile nutritive; consumând alimente bogate în apă, cum ar fi legumele, fructele și iaurtul, veți crește automat aportul de lichide.

Noi, chirurgii vasculari timișoreni, vă invităm să dați curs invitației de a participa la evenimentul VARA ASTA BEAU APĂ, dar și de a duce povestea mai departe. Veți pune astfel câte o cărămidă la demersul nostru de însănătoșire a României.