Timisoara

Vara Mountain Bike-ului romanesc

Vara Mountain Bike-ului romanesc

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 3 ani si 11 luni
Vizualizari
504

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

După performanța lui Vlad Dascălu – primul român din istorie care a devenit Campion Mondial la Mountain Bike U23, vara aceasta a adus rezultate notabile și pentru cicliștii legitimați la C.S. Tibiscus.

Astfel, Cristian Jidovu face “eventul”, devenind Campion Național la categoria Master 2 (40-49 ani), atât la XCO (Cross Country), cât și la XCM (Marathon), la Campionatele Naționale de la Herneacova respectiv Miercurea Ciuc.

Campionatul Național MTB Maraton, organizat de către Federația Română de Ciclism împreună cu Asociațiile Siculus Aplin Club și Siculus Cycling Club, disputat week-end-ul trecut la Miercurea Ciuc, a adunat cei mai talentați cicliști din România specializați în mountain bike, iar primele două poziții la Master 2 au fost adjudecate de Cristian Jidovu (din Arad, campion național) și Ionașcu Marius (din Galați, vicecampion național), ambii reprezentanți ai clubului timișorean. Traseul de 70 de km cu o diferență de nivel însumată de 2200 m, a adunat la start peste 200 de participanți și a fost unul pe măsura trofeului pus în joc, ducând cicliștii până pe Vârful Vâscol la cota 1495 m.

Urmează pentru mountain bikeri ultima etapă din Cupa Națională de MTB XCM, pe 15 septembrie la Zemeș Moinești, ultimul challenge notabil din acest sezon, unde ambii sportivi au șanse mari de a se clasa pe podium.

Le dorim mult succes în continuare și vânt de spate.

Odată cu aceste rezultate excelente datorate celor doi sportivi, C.S. Tibiscus se apropie de 1150 de concursuri la care atleții săi au luat parte, cucerind 20 titluri de campion național și peste 1200 de locuri pe podium. Sincere felicitări tuturor, mult spor și multe succese în continuare!