Timisoara

Viața după pensionare. Ce poți face?

Viața după pensionare. Ce poți face?

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 3 saptamani si 5 zile
Vizualizari
100

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pensionarea ar trebui să fie un moment de bucurie pentru că aduce cu sine mai mult timp pentru relaxare, culegerea muncii și a experienței de o viață întreagă. Din cauza faptului că obiceiurile se schimbă, s-ar putea să nu te simți motivat să continui să fii activ. Însă acesta este o impresie eronată, pentru că viața nu se termină o dată cu ieșirea la pensie. Acum ai mai mult timp pentru tine, pentru cei dragi sau pentru a face chiar lucruri pe care înainte nu ai fi avut timp să le faci niciodată. Uite câteva dintre lucrurile pe care le poți face de acum înainte pentru a te bucura pe deplin de viața de senior.

Mută-te la țară

După o viață plină de zgomot, trafic și agitație este timpul să ai parte de liniște și să locuiești unde îți dorești pentru că nu mai trebuie să ajungi la muncă. Găsește o casă pe care să o poți decora după bunul plac și o grădină de care, de acum te poți ocupa. Poți să achiziționezi chiar și câteva animale de care să ai grijă, dacă îți face plăcere. Toate aceste lucruri îți vor da o stare de bine și te vor menține activ o bună perioadă de timp, făcându-ne să te simți motivat și util.

Bucură-te de artă

Poate ai avut toată viața o pasiune pentru care nu ai avut timp și aceasta a rămas încă activă în mintea și inima ta. Acum poți face orice îți dorești fără să te mai grăbești. Poți picta, poți învăța să cânți la un instrument, să mergi la teatru, la concerte sau la diverse întâlniri la care până acum, nu puteai ajunge, din cauza orarului aglomerat.

Petrece-ți timpul alături de oameni

Socializarea ajută mult în a-ți menține motivația și energia activă. Acum poți petrece mai mult timp cu nepoții tăi, cu prieteni vechi sau îți poți face prieteni noi în caminul de batrani Casa Nur cu care să povestesti amintiri sau chiar să înveți lucruri noi.

Călătorește

Acum este momentul în care nu mai trebuie să aștepți concediul sau să dai socoteala la serviciu pentru că vrei să călătorești. Acum o poți face pur și simplu. Poți alege să călătorești alături de cei dragi, prieteni vechi sau chiar să îți faci prieteni noi în călătoriile tale.

Începe-ți propria afacere

Niciodată nu este prea târziu să începi lucruri noi. Dacă ești o persoană energică și activă continuă munca într-o afacere proprie. Vei face totul cu drag și pe lângă asta ai multă experiență acumulată pe care o poți folosi în beneficiul tău și al dezvoltării afacerii tale.

Continuă să lucrezi cu jumătate de normă

Dacă încă îți dorești să ai un loc în care să mergi în fiecare zi unde să fi activ, poți alege un loc de muncă cu jumătate de normă. Caută un loc în care să îți facă plăcere să mergi, să te simți confortabil și unde vei face cu mult drag ceea ce ai de împlinit. În acest fel, pe lângă că vei avea un venit suplimentar, vei avea parte și de socializare.

Implică-te în actiuni sociale

Sentimentul de inutilitate este cel mai bine combătut atunci când faci un bine celorlalți, când îi faci să zâmbească prin implicarea ta. Caută cauze în care crezi și susține-le, devenind voluntar. Fie că ajuți copiii, alți vârstnici care nu au aceeași vitalitate ca tine sau că te implici în acțiunile din mediul bisericesc, toate acestea îți vor da un sentiment de bine și împlinire și te vor menține activ.

Scrie o carte sau un blog

Dacă ți-a plăcut mereu să scrii dar niciodată timpul nu a fost suficient pentru a face asta, acum este momentul să o faci. Experiența de viață, cu siguranță te va ajuta iar dacă ai lucruri de scris, care pot inspira și alți oameni, cu atât mai mult, este bine să te apuci de scris.

Începe o activitate nouă

Cu toții avem pasiuni ascunse pe care le punem la păstrare undeva, pentru mai târziu, atunci când timpul ne va permite să ne ocupăm de ele. Poate ai un hobby pe care l-ai lăsat baltă, vrei să înveți să cânti la un instrument, să faci o anumită activitate fizică sau chiar să înveți lucruri noi, limbi străine, domenii noi. Totul este posibil atât timp cât faci cu bucurie, iar vârsta nu te poate împiedica să îți atingi visurile, chiar și acum.

Îndrăznește! Acum este timpul tău!