Timisoara

Viitorul cinematograf de arta de la Timisoara

Eveniment de excepție la Timișoara: balerinii ruși au făcut spectacol pe gheață la Sala Olimpia. GALERIE FOTO

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 3 ani si 3 luni
Vizualizari
365

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Proiectul privind crearea unei săli independente de cinema la Timișoara cunoaște o nouă etapă.
Avem plăcerea de a vă invita marți, 5 iunie, ora 13.50, la Primăria Timișoara, în Sala de Consiliu la semnarea unei declarații de colaborare între Primăria Municipiului Timișoara, Institutul Francez din România, compania Groupama și asociațiile locale din domeniu , Pelicula Culturală, Marele Ecran, Documentor și Asociația Română a Filmului Independent (Timishort), în vederea creării unui cinema de artă în centrul orașului, în perspectiva anului 2021 și sub cupola rețelei Europa Cinemas.
După ce opt săli (aflate în responsabilitatea RADEF) au intrat recent în proprietatea Primăriei Timișoara mai multe întâlniri au avut loc între partenerii mai sus menționați în urma cărora a fost elaborat și supus atenției Primăriei Municipiului Timișoara un document care precizează aportul fiecărei părți implicate în proiect, document numit « Declarație de colaborare ».
Viitorul cinematograf de artă urmează sa fie fondat și renovat cu sprijinul companiei Groupama și al Institutului Francez și în colaborare cu asociațiile locale din domeniu, Pelicula Culturală, Marele Ecran, Documentor, Asociația Română a Filmului Independent precum și cu alți posibili parteneri interesați în a susține proiectul și având competențe în domeniu.
Cinematograful de artă va fi amenajat fie în spațiul actualului cinema Timiș, fie în cel al fostului cinema Studio și, conform strategiei culturale a orașului 2014-2024, va avea forma unui « art house » având ca misiune promovarea filmului european, românesc, de autor.

La momentul semnării declarației, mâine, marți, 5 iunie, vor fi prezenți :
Dl. Nicolae Robu, Primar al Municipiului Timișoara
Dl. Dan Diaconu, Viceprimar al Municipiului Timișoara
Dl. François Coste, Director general Groupama Asigurări
Dl. Christophe Gigaudaut, Director, Institutul Francez din România și Consilier de Cooperare și Acțiune Culturală al Ambasadei Franței, București
Dl.Cyrille Fierobe, director delegat, Institutul Francez România-antena Timișoara

Reprezentanții asociațiilor menționate:
Dna Nicoleta Ciocov, vicepreședinte, Pelicula culturală
Dl. Richard Marius Ilie, vicepreședinte, Marele Ecran
Dl. Florin Iepan, președinte, Documentor
Dna Cristina Docea, președinte Asociația Română a Filmului Independent

Un protocol de colaborare detaliat între părțile menționate urmează a fi semnat în viitorul apropiat.