Timisoara

Vinul roșu: beneficii și recomandări pentru o viață sănătoasă

Vinul roșu: beneficii și recomandări pentru o viață sănătoasă

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Vizualizari
176

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Vinul, fie el alb, roșu sau roze, este o băutură naturală, bogată în vitamine și nutrienți. Cel roșu se obține prin fermentația strugurilor negri, de diverse soiuri – soiul este cel care dă atât denumirea vinului, precum și aroma sa specifică. Beneficiile vinului roșu pentru organism sunt diverse și, consumat cu moderație, susține buna activitate a organismului precum și întărirea acestuia în fața factorilor patogeni.

Știai că un pahar de vin roșu conține Potasiu, Magneziu, Fosfor, Calciu, Fier, Vitamina B1 și Vitamina B2? În plus, vinul roșu are un aport important de:
  • polifenoli, antioxidanți utili în combaterea formării radicalilor liberi;
  • resverator, un puternic antioxidant responsabil cu menținerea tinereții organismului la nivel celular;
  • flavonoide, antioxidanți care întăresc sistemul imunitar, având rol și de antiinflamator natural;
  • melatonină, hormonul natural care reglează somnul și susține ritmul cardiac în parametrii normali.

De ce se recomandă consumul unui pahar de vin roșu

Poate preveni apariția anumitor tipuri de cancer

Resveratorul este un antioxidant antitumoral și inhibă dezvoltarea și reproducerea celulelor canceroase. Teste de laborator au demonstrat că acest antioxidant reduce riscurile apariției cancerului de piele, sân, prostată sau a leucemiei.

Ajută relaxarea organismului și asigură un somn odihnitor

Un pahar de vin roșu consumat seara, înainte de somn, relaxează organismul eliminând stresul acumulat peste zi. Consumat cu regularitate, vinul roșu poate combate stările de anxietate sau de depresie. În plus, melatonina din componența sa te va ajuta să ai un somn odihnitor și să elimini insomniile. Mai mult, va crește libidoul, similar ca efecte cu ce se obține atunci când încerci Natural Potent, spre exemplu.

Este un bun antiinflamator

Vinul roșu este un antiinflamator natural. Te va ajuta să treci mai bine peste anumite afecțiuni, să suporți fără probleme răceala și simptomele asociate dar și să întărești sistemul imunitar pentru a preveni apariția anumitor afecțiuni sau dezvoltarea unor forme acute de boală.

Este un afrodiziac natural

Este cunoscut faptul că vinul roșu este un puternic afrodiziac natural. Consumul responsabil de vin roșu crește nivelul de testosteron în sânge și reglează secreția hormonilor atât pentru femei cât și pentru bărbați. Vinul roșu susține apetitul sexual și crește libidoul, similar cu ceea ce simți când iei pastile potență, ajutând și în combaterea problemelor de natură sexuală, așa cum pot fi disfuncțiile erectile sau problemele psihologice legate de potența bărbaților.

Asigură aportul de vitamine și minerale pentru buna funcționare a organismului

Așa cum am văzut, vinul roșu este o sursă naturală de vitamine și nutrienți pentru organism. Acesta te ajută să previi boli cardiovasculare, să menții starea de bine a organismului și să întărești sistemul imunitar.
Consumă un pahar de vin roșu ori de câte ori simți nevoia, însă ține-te departe de excese. Vinul conține o concentrație moderată de alcool și, consumat în exces, poate avea efecte nocive asupra organismului, activității celulare sau a creierului.

Nu uita, o alimentație variată, bogată în nutrienți și un stil de viață activ, cu o bună odihnă pe timpul nopții reprezintă rețeta potrivită pentru un organism puternic, sănătos și pregătit pentru toate activitățile cotidiene.