Timisoara

Week-end-ul NEGRU al gimnasticii romanesti

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 6 ani si 8 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
506

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Echipa feminină de gimnastică artistică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, duminică, după ce a terminat pe locul 7 (din opt echipe) la turneul preolimpic de la Rio, în condițiile în care doar primele patru clasate merg la Olimpiadă. Baietii au fost mai aproape de calificare, terminand primii sub linie, pe locul 5.
România a acumulat 216,569 puncte, la capătul unui concurs plin de ratări, devansând în clasament doar Coreea de Sud (203,828 puncte).
Brazilia, 226,477 puncte, Germania, 223,977 p, Belgia, 221,438 p, și Franța, 220,869 p, au ocupat primele patru locuri și au obținut calificarea la Jocurile Olimpice.
Pentru echipa României, condusă de pe margine de antrenorii Lucian Sandu, Adela Popa și Maria Fumea, au evoluat Diana Bulimar, Maria Holbură, Anamaria Ocolișan, Cătălina Ponor, Dora Vulcan și Silvia Zarzu.
Gimnastica artistică este sportul care a adus României cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice, 25 de aur, 20 de argint și 26 de bronz.
România avea deja un sportiv calificat individual la JO 2016, Marian Drăgulescu, datorită medaliei mondiale de argint de la sărituri. Atât băieții, cât și fetele vor primi câte un loc nenominal pentru probele individuale de la Rio, după ratarea calificării echipelor.
O performanță remarcabilă a reușit Oksana Ciusovitina (Uzbekistan), care s-a calificat la a șaptea sa Olimpiadă, deși are 40 de ani.
Cătălina Ponor va evolua luni în finala de la bârnă în concursul de la Rio, Diana Bulimar fiind a treia rezervă la acest aparat. Ponor și Bulimar vor participa și în finala de la sol.