Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul 16 Decembrie 1989

Euroinstal Timisoara - Bulevardul 16 Decembrie 1989
https://euro-instal.ro

Zahărul și sistemul nostru imunitar

Zahărul și sistemul nostru imunitar

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 4 ani si 11 luni
Apartine de
Lavinia Melania Bratu
Vizualizari
2168

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Viața noastră și stilul de viață actual, în special dieta noastră, a câștigat atenția ca potențial contribuitor la creșterea bolilor mediate de imunitate. Dieta occidentală se caracterizează printr-un consum excesiv și o varietate exagerată de zaharuri rafinate, sare și grăsimi saturate. Acum, intenția mea este să-ți arăt scris ”negru pe alb” - cu susținerea cercetărilor științifice! -, mecanismele impactului dietei occidentale asupra funcției imunitare.

Suprasolicitarea dietei zilnice în zahăr, sare și grăsimi, precum și datele care descriu impactul îndulcitorilor artificiali, glutenului și alimentelor modificate genetic asupra imunității - toate reprezintă un semnal de alarmă, o atenția din partea noastră. O atenție detaliată este acordată impactului alimentar asupra microbiomului intestinal și mecanismelor prin care alegerile noastre alimentare ”inconștiente” sunt codificate în intestinul nostru, de genele noastre, transmise mai apoi și copiilor noștri.

În timp ce dieta modernă de astăzi poate oferi și o protecție benefică împotriva deficiențelor micro- și macronutrienților - dacă este aleasă conștient, reprezentată de alimente integrale! -, excesul de calorii și macronutrienții care compun dieta pot duce la inflamație crescută, control redus al infecției, rate crescute de cancer, risc crescut pentru alergii și boli autoimune.

Știm despre diabetul zaharat și despre faptul că produce creșterea susceptibilității la infecție, modificând atât sistemul imunitar înnăscut, cât și pe cel adaptativ. PubMed, EMBASE și Google Scholar au fost căutate pentru a identifica studii publicate între 1970 și 2014, care raportează efectele pe termen scurt ale hiperglicemiei asupra sistemului imunitar înnăscut. Termenii de căutare în baza de date MeSH includ hiperglicemie, sistem imunitar, inflamație, mediatori ai inflamației, neutrofile, disfuncții endoteliale, proteine ale sistemului complementar și diabet.

Articole pertinente au raportat studii la voluntari sănătoși și pacienți diabetici, folosind experimente de laborator in vitro și cu cercetări pe animale.

Concluziile, într-un scurt rezumat: hiperglicemia acută poate modifica în mod semnificativ răspunsurile imune înnăscute la infecție, iar acest lucru poate explica unele dintre rezultatele slabe la pacienții spitalizați care dezvoltă hiperglicemie. Dieta pe bază de colesterol ridicat, grăsimi saturate, glucoză și fructoză din abundență, alimentația de tip fast-food, generează caracteristicile sindromului metabolic și ale bolilor hepatice grase nonalcoolice și steatohepatita nonalcoolică, cu fibroză progresivă la om.

Rezultate cercetărilor, din punct de vedere a explicațiilor medicale (recomandat pentru cei cu studii în domeniu)

Hiperglicemia activează proteina kinaza C, iar aceasta inhibă migrația neutrofilelor, fagocitoza, producția de superoxizi și uciderea microbianelor. Concentrațiile mari de glucoză scad formarea capcanelor extracelulare neutrofile. De asemenea, hiperglicemia poate induce expresia receptorului asemănător Toll-ului și inhibă funcția neutrofilă și apoptoza. Concentrațiile mari de glucoză scad dilatația vasculară și cresc permeabilitatea în timpul răspunsurilor inflamatorii inițiale, posibil prin activarea proteinei kinazei C.

Hiperglicemia poate provoca glicozilarea directă a proteinelor și poate modifica structura terțiară a complementului; aceste modificări inhibă opsonizarea mediată de imunoglobulină a bacteriilor și fixează complementul la bacterii și scade fagocitoza. De asemenea, hiperglicemia stimulează producerea și eliberarea de citokine. Mai multe studii au demonstrat că un control glicemic mai bun reduce infecțiile nosocomiale la pacienții bolnavi critic și infecțiile la locul chirurgical.

Un alt studiu având ca obiectiv extragerea din literatura biomedicală a efectelor raportate ale hiperglicemiei acute asupra componentelor majore ale sistemului imunitar înnăscut, descriind beneficiile clinice ale unui control strict al glicemiei la anumiți pacienți. Sursa de date și selecția a fost efectuată o căutare Medline / PubMed (1966 - iulie 2004), cu referire încrucișată manual, inclusiv toate articolele relevante care investighează efectele nivelului acut de glucoză asupra imunității înnăscute. Au fost căutate toate tipurile, limbile sau subseturile de publicare.

Concluziile?

Hiperglicemia acută, pe termen scurt, afectează toate componentele majore ale imunității înnăscute și afectează capacitatea gazdei de a combate infecția.

Extragerea și sinteza datelor: Au fost extrase articole de recenzie originale și selectate, comunicări scurte, scrisori către editor și capitole din manualele selectate. Cele mai recente și relevante studii clinice au fost revizuite pentru secțiunea introductivă pentru a oferi fondul clinic al acestui subiect.

Articolele de laborator ale bancii selectate au fost apoi împărțite în trei categorii principale pe baza calendarului evenimentelor:
  1. faza timpurie a reacției imune înnăscute
  2. rețeaua de citokine
  3. faza fagocitară.
Cele mai evidente descoperiri legate de hiperglicemie au inclus activitatea neutrofilă redusă (de exemplu, chimiotaxie, formarea speciilor reactive de oxigen, fagocitoza bacteriilor), în ciuda diapedeziei accelerate a leucocitelor în țesutul periferic, precum și modificări specifice ale modelelor de citokine cu concentrații crescute ale timpurii citokine proinflamatorii factorul de necroză tumorală-alfa și interleukina-6. Mai mult, are loc o reducere a formării de oxid nitric endotelial, scăzând astfel reactivitatea microvasculară la agenții de dilatare, cum ar fi bradicinina, și funcția complementului (de exemplu, opsonizarea, chimiotaxia) este afectată, în ciuda creșterii anumitor factori de complement.

Ce doream eu să-ți las în gând, odată cu aceste articole de suținere, este tocmai idee de a avea grijă în această vreme de sistemul tău imunitar. Vrei să fie puternic în lupta cu agenții patogeni, cum este și virusul pentru care stăm toți în casă acum?

Consumă hrană integrală și scoate zahărul din dieta ta!


Bibliografie:
pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26897277/?fbclid=IwAR3tREgpl9IZonJQiaIyftmzX_naBhtnBXb9njgmADWZk8l4j7yCXrz3Jqo
pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24939238/?fbclid=IwAR1XTGP2O3S119mJSGyFWsX_kY6J0hhoNh2FD7BWlbNVT6IYCXXd8__Jo0A
pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23482247/

Articole care vin în completare și te pot ajuta să elimini zahărul din dieta ta:
laviniabratu.ro/cum-sa-renunt-la-zahar/
laviniabratu.ro/scoate-zaharul-din-dieta-ta/
laviniabratu.ro/zaharul-un-drog-alimentar-1/
laviniabratu.ro/zaharul-un-drog-alimentar-2/

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal - Aeroterme si convectoare, Aparate de aer conditionat, Boilere, Calorifere, Cazane, Centrale termice, Panouri radiante, Panouri solare, Pompe de apă, hidrofoare, Pompe de caldura, Radiatoare, Sobe si seminee, Termostate, Tevi si robineti, Ventilatoare
https://euro-instal.ro