Timisoara

Zilele Educatiei Ortodoxe

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 2 saptamani si 2 ore
Vizualizari
1947

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Zilele Educatiei Ortotodoxe - editia a IV-a, 24-27 septembrie 201 Dr. Virgiliu Gheorghe biofizician a sustinut pe 24 septembrie, in deschiderea Zilelor Educatiei Ortodoxe, la Timisoara o conferinta despre "Succesul si insuccesul scolar, atentie si motivatie"

In Aula Magna a Universitatii de Vest din Timisoara s-au strans in jurul acestei teme: pedagogi si specialisti in domeniul educatiei, parinti si bunici, tineri care urmeaza sa-si intemeieze o familie.
Subiectele abordate au fost legate de cauzele care afecteaza atentia, motivatia si concentrarea la copii si ulterior a caracterului viitorului adult. Atentia la copii se poate obtine prin: relatii afective sanatoase in familie (determinante in perioada 0-3 ani), studiul unui instrument, sportulul, alimentatie sanatoasa, viata duhovniceasca autentica, realizarea unor activitati din care sa se simta utili si responsabili, mentinerea unui dialog permanent in familie, implicarea in proiecte educationale care sa le stimuleze creativitatea.
Cu aceasta ocazie s-a lansat si programul de formare Scoala parintilor "Parinti Vrednici" sustinut in Timisoara de Asociatia Prologos.

Copiii grupei mari au sustinut un moment artistic pe 25 septembrie "Drag mi-e portul romanesc" foarte frumos in deschiderea activitatilor cu copiii din cadrul Zilelor Educatiei Ortodoxe. La sfarsitul evenimentului copiii au primit din partea AGROLAND traditionalul costum popular care a devenit deja un obicei al gradinitei.
Tot vineri 25 septembrie, IPS Ioan Selejan Mitropolit al Banatului a participat la o seara de dialog cu parintii, echipa scolii si gradinitei ortodoxe. In momentele petrecute impreuna parintele duhovnicesc a incurajat familiile sa-si creasca copiii in Biserica lui Hristos sustinand ca "pantecele mamei este cuptorul in care se coace cea mai sfanta prescura". IPS Ioan a subliniat rolul major al mamei, respectiv al familiei in sadirea credintei in inima curata a copilului care sa-i calauzeasca viata spre Dumnezeu,"punandu-l pe Cararea Raiului".

Apoi, copii si parinti s-au adunat sambata 26 septembrie de dimineata la activitile organizate in cadrul Zilelor Educatiei Ortodoxe aflate la a IV-a editie astfel: au participat la Sfânta Liturghie si apoi la ateliere practice și creative:
- Atelier Prințese și luptători adevărați
- Atelier de Cavaler – confecționare steag
- Atelier Confecționare brățări
- Atelier Mâini dibace
- Atelier Troița cu ac și ață
- Atelier Povestea lumii mele
- Atelier În tipografia lui Antim
- Atelier I have a dream
- Atelier Culorile toamnei

Intre ateliere si activitatile sportive a fost un moment de prezentare a unor elemente de gimnastică artistică și o poză de grup. Intrecerile sportive au fost organizate pe varste si s-au adresat in special colaborarii intre copil si parinte:
- Întrecere pe scândurele (proba copil+părinte)
- Cărăuș de apă (proba copil+părinte)
- Mingea pe cărare (proba copii)
- Șofer de bicicletă (proba copii)
Ziua a culminat cu o agapă din bucătăria copiilor.

Iar, din dorința de a pune început unei frumoase tradiții de al cinsti pe Patronul și Ocrotitorul Școlii noastre, Sf.Antim Ivireanul, parinti, copii si cadre didactice au participat duminică 27 septembrie la praznicul Sf.Antim Ivireanul care a inceput cu citirea acatistului si a continuat Sfanta Liturghie.

MULTUMIM sponsorului evenimentului: AGROLAND!

MULTUMIM partenerilor: Universitatea de Vest-Facultatea de Educatie Fizica si Sport, Agroland, Asociatia pentru Educatie, Cultura si Antreprenoriat, Fundatia Antimis!

MULTUMIM celor peste 60 de voluntari care s-au implicat in buna desfasurare a evenimentelor din cadrul Zilelor Educatiei Ortodoxe!

VA ASTEPTAM CU DRAG la editia a V-a a ZILELOR EDUCATIEI ORTODOXE din 2016!