Timisoara

Zilele Protectiei Solare la Timisoara

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente sociale
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
1779

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 1 mai 2015 - Marti 30 iunie 2015

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

In perioada 1 mai – 30 iunie 2015 beneficiaza de o consultatie GRATUITA (in limita locurilor disponibile) la dermatolog pentru verificarea alunitelor tale!Programeaza-te chiar acum, in orasul tau.
Peste 140 de medici dermatologi parteneri din 30 orase, participa la Zilele Protectiei Solare, eveniment national de educare privind riscurile expunerii neprotejate la soare.
3 MOTIVE PENTRU A PARTICIPA LA ZILELE PROTECTIEI SOLARE
1. Melanomul – un cancer in crestere in Europa, cauzat de expunerea neprotejata la soare
“Melanomul malign este una din cele mai agresive tumori maligne. Se dezvoltă pe seama melanocitelor sau a celulelor nevice şi poate porni dintr-un tegument sănătos, dintr-un nev nevo-celular displazic, joncţional, sau dintr-un nev albastru. Apare cel mai frecvent la nivel cutanat, dar se poate prezenta în orice ţesut ce conţine celule pigmentare. La sexul feminin s-au observat localizări frecvente la nivelul membrelor inferioare, iar la sexul masculin la nivelul trunchiului.
Melanomul malign are o incidenţă în continuă creştere în ultimele decenii, de aceea recomandam periodic un consult de specialitate al alunitelor suspecte la medicul dermatolog, si sustinem Campania nationala Zilele Protectiei Solare.” (dr. Lucian Russu, medic specialist dermato-venerologie, Centrul Medical Bioderm)
2. Date ingrijoratoare privind expunerea la soare:
  • 35% dintre cazurile de melanom incurabil din Europa sunt in Europa Centrala si de Est¹
  • 30% dintre romani nu folosesc niciodata protectie solara³
  • 10% dintre romani folosesc protectie solara pe toata durata verii³
  • 5% dintre romani folosesc protectie solara zilnic.³
  • 70% dintre adolescenti nu folosesc protectie solara.⁴
“In anul 2010, laboratoarele La Roche-Posay Romania au realizat un studiu privind comportamentul romanilor la soare, modul de utilizare al produselor de protectie solara si motivele de prescriere pentru un fotoprotector. Studiul a urmarit sa determine comportamentul pacientilor romani in timpul expunerii la soare.Rezultatele suntingrijoratoare la nivel de tara.
Cum 90% dintre cazurile de cancer depistate la timp sunt vindecabile⁵, ne dorim ca prin campania Zilele Protectiei Solare sa crestem gradul de constientizare al romanilor privind riscurile unei expuneri neprotejate la soare si sa cream un obicei din folosirea regulata a produselor de fotoprotectie. De asemenea, sfatuim populatia sa consulte un medic dermatolog cel putin o data pe an.” Miruna Biziniche, Brand Manager La Roche-Posay Romania
3. Demonstrat clinic! Protectia solara ajuta la prevenirea melanomului intr-un mod eficient
Un studiu clinic important desfasurat in Australia timp de 15 ani pe un esantion de peste 1600 de adulti a demonstrat pentru prima data ca folosirea cu regularitate a cremelor de protectie solara reduce riscul aparitiei melanomului. Studiul, realizat de Dr. Adele Green si publicat in Journal of Oncology, demonstreaza reducerea aparitiei melanomului, la persoanele care au aplicat zilnic un produs de protectie solara.
De 30 de ani La Roche-Posay este implicat alaturi de comunitatea stiintifica pentru a promova protectia solara in lume.De mai bine de 40 de ani, La Roche-Posay colaboreaza cu dermatologi la nivel international pentru a crea produse de ingrijire si machiaj, avand la baza apa termala La Roche-Posay. Peste 25.000 de medici din intreaga lume recomanda zilnic La Roche-Posay ca fiind specialistul pielii sensibile.