Timisoara

Ziua Internationala a drepturilor copilului, marcata la Iulius Mall

Ziua Internationala a drepturilor copilului, marcata la Iulius Mall

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente sociale
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
1133

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 23 noiembrie 201311-18

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Sâmbătă, Iulius Mall găzduieşte un eveniment, organizat de Salvaţi Copiii - filiala Timişoara, care marchează Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului. Acţiunea constă în derularea unei campanii de informare privind respectarea drepturilor copilului şi unor workshop-uri recreative, care vor avea loc pe 23 noiembrie, între orele 11:00 – 18:00, în zona pentru copii.

Organizatorii doresc să atragă atenţiaasupra faptului că, deşi sunt mici, copiii au drepturi care trebuie respectate de toţi cei care îi înconjoară. Prin intermediul campaniei, adulţii vor conştientiza importanţa respectării şi protejării copiilor, iar cei mici vor afla, prin intermediul jocului, care le sunt drepturile. Totodată, vor fi organizate diverse ateliere de creaţie, precum facepainting, desen, paper toys, confecţionare brăţări, în cadrul cărora prichindeii vor putea ilustra percepţia lor cu privire la drepturile pe care le au. În plus, angajaţii şi voluntarii Salvaţi Copiii vor distribui pliante şi materiale informative.

Programul„Şi noi avem drepturi”,iniţiat de Salvaţi Copiii, în aprilie 1990, îşi propune îi educe pe cei mici şi pe specialiştii care lucrează cu aceştia, conform principiilor Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Proiectul se adresează, anual, la peste 15.000 de copii şi se derulează în toate filialele organizaţiei, un rol foarte important avându-l tinerii voluntari.

Conform Eurobarometrului din mai 2009, 83% dintre copiii români declară că îşi cunosc drepturile (media europeană este de 65%), dar în societatea autohtonă nu se pune foarte mult accent pe respectarea drepturilor acestora.Copiii români se numără şi printre cei mai sceptici privind modul în care le sunt protejate drepturile.

Obiectivele programului:
>>>diseminarea principiilor Convenţiei O.N.U. la nivelul diferitelor medii sociale>>>schimbarea mentalităţilor despre copil şi drepturile sale>>>educarea copiilor pentru conştientizarea propriilor drepturi şi responsabilităţi>>>creşterea gradului de respectare a drepturilor copilului>>>implicarea copiilor şi a tinerilor în procesul de educaţie/autoeducaţie, informare şi monitorizare

Salvaţi Copiii promovează, de 23 de ani, drepturile celor mici, în acord cu principiile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. În această perioadă, peste 500.000 de copii au fost incluşi în programe educative, de protecţie şi asistenţă medico-socială, de stimulare a participării lor în acţiuni de promovare şi recunoaştere a drepturilor lor.

Este membră a Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume de promovare a drepturilor copiilor, ce cuprinde 29 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări. Salvaţi Copiii România este implicată în diferite proiecte de educaţie, protecţie socială şi advocacy pentru micuţii din familii sărace, copiii victimă a violenţei, exploatării prin muncă, copiii străzii, copiii refugiaţi, din comunităţile dezavantajate, copiii cu dizabilităţi etc., lucrând cu prichindeii şi familiile acestora pentru îmbunătăţirea vieţii lor de zi cu zi. Salvaţi Copiii îşi utilizează experienţa globală pentru a obţine din partea organismelor guvernamentale decizii şi iniţiative de pe urma cărora să beneficieze toţi copiii. Este organizaţie de utilitate publică.