Timisoara

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/

Ziua Internațională a Limbii Materne sărbătorită de copii

Ziua Internațională a Limbii Materne sărbătorită de copii

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 4 ani si 3 luni
Vizualizari
843

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

De Ziua Internațională a Limbii Materne, Ludoteca Habarnam organizează o sesiune de lectură de cărți pentru copii în 5 limbi ale minorităților care locuiesc în oraș.

“Habarnam este un mare iubitor de cărți și îi place să citească atât în română, cât și în alte limbi străine. Așa că, nu putea rata o sărbătoare precum Ziua Internațională a Limbii Materne, când vom avea alături invitați speciali care vor citi și traduce povești din diferite limbi: română, germană, maghiară, sârbă, poloneză, engleză.” declară organizatorii.

Cititorii invitați sunt actori, oameni din lumea teatrului, artiști locali și simpli cetățeni de diferite naționalități, care au ales Timișoara să le fie casă.

Ziua Internațională a Limbii Materne se sărbătorește anual pe 21 februarie în întreaga lume, cu scopul de a promova diversitatea lingvistică și culturală, precum și multilingvismul. La Habarnam se va citi în tihnă sâmbătă dimineață, în 22 februarie, între orele 11-12:30, iar participarea costă 15 lei/copil.

“Vă invităm să sărbătoriți cu noi și chiar să aduceți poveștile voastre preferate, pe care să le împărtășiți copiilor și, astfel, să ne bucurăm de frumusețea multilingvă și multietnică a orașului nostru!” spun organizatorii.

Potrivit ultimului Recensământ din anul 2011, în Timiș existau 649.777 de locuitori, din care 555.752 români, 35.294 maghiari, 14.534 romi, 8.497 germani, 5.953 ucraineni, 133 turci, 24 tătari, 105 ruși, 17.967 de alte etnii, iar 11.518 nu au nicio etnie declarată.

Toate etniile orașului sunt binevenite!

Ludoteca Habarnam își propune să apropie copiii preșcolari și școlari mici de lectură. Clubul pune la dispoziția acestora o bibliotecă multietnică (cu cărți în limbi ale minorităților din oraș), loc de joacă în interior și în aer liber, ateliere tematice, organizare de petreceri și cluburi de vacanță pentru copii cu vârsta între 0-10 ani.

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii