Timisoara

Ziua Mondiala a Apei la Timisoara

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente sociale
Modificat
acum 3 saptamani si 1 zi
Apartine de
Aquatim
Vizualizari
1348

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 19 martie 2018 - Vineri 23 martie 2018

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Centrul experimental pentru copii Aquapic, de pe str. Frederic Mistral nr.1, va găzdui, în perioada 19-23 martie, zilnic, între orele 11 și 13, activități educative pentru grupuri de copii însoțite de cadre didactice.

Activitățile, organizate de Aquatim în colaborare cu Administrația Bazinală de Apă Banat, sunt dedicate Zilei Mondiale a Apei și se adresează copiilor între 5 și 12 ani. Înscrierile se fac pe bază de programare. În caz de vreme nefavorabilă, acestea vor fi reprogramate.

Cadrele didactice interesate pot contacta organizatorii pe e-mail, la aquapic@aquademica.ro, sau telefonic, la 0256 201 370 – Aquatim, Birou Comunicare și Relații Publice.

De menționat este că aceste activități sunt înscrise în programul național al Anului European al Patrimoniului Cultural, în perioada anunțată, putându-se, de asemenea, vizita Uzina de Apă Industrială. Uzina, construită în 1916 și în prezent nefuncțională, este păstrată într-o stare foarte bună, cu utilajele originale bine conservate.

Centrul Aquapic, amenajat în anul 2017 în incinta uzinei vechi de apă industrială, de către Aquatim, fundația Aquademica și Asociația Urban Survey, a beneficiat de o finanțare ING Bank România prin câștigarea concursului național de proiecte Urbaniada. Centrul se va deschide după Paști, săptămâna dedicată apei fiind doar o „avanpremieră” a activităților tematice educative ce vor avea loc aici, din primăvară până în toamnă.