Timisoara

Ziua Muzicii

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente sociale
Modificat
acum 3 luni si 2 zile
Vizualizari
749

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 8 octombrie 2016

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Ziua Muzicii - Eveniment dedicat Zilei Internaționale a Muzicii

“Muzica este o lege morală. Ea dă suflet universului, aripi gândirii, avânt închipuirii, farmec tinereții, viață și veselie tuturor lucrurilor. Ea dă esența ordinii, înălțând către tot ce este bun, drept și frumos.” – Platon

La început de octombrie, UNESCO a decretat celebrarea pe plan mondial a muzicii, ca expresie a frumuseții și a armoniei.

În ultimii ani s-au realizat diferite studii în centre științifice și universitare din lume care au dovedit efectele surprinzătoare pe care muzica clasică le are asupra inteligenței, afectivității și a stării de sănătate a ființei umane. Adusă la nivel de artă, muzica poate vindeca trupul, întări mintea și elibera spiritul creator al omului. Dacă prin educație muzicală ne putem îmbunătăți inteligența, cum altfel ne putem îmbunătăți celelalte aspecte ale vieții, cum ar fi caracterul, virtutea, dezvoltarea sentimentelor umane? Ne poate muzica ajuta să fim mai buni, mai morali? Poate muzica să ne ajute să ne dezvoltăm o personalitate mai armonioasă și să ne formăm un caracter mai puternic, bazat pe valori?