Timisoara

Academia Balul Vienez de la Timișoara: o altfel de școala pentru tineri

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Vizualizari
696

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cu ocazia celei de-a VII-a ediții a Balului Vienez de la Timișoara, Fundația Hațegan lansează, la începutul lunii octombrie, o nouă inițiativă dedicată tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani: Academia Balul Vienez de la Timișoara.

Academia Balul Vienez de la Timișoara constă într-un pachet de workshop-uri tematice prin care tinerii sunt ajutați să își dezvolte ceea ce specialiști numesc „soft skills”, calități ce îi vor ajuta în viață și carieră: implicare civică, design ecologic, orientare în carieră, inteligență relațională, etichetă socială și bune maniere, public speaking, curs de vals.

Printre lectorii de anul acesta se numără: ES Dl Urs Herren, ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România; Dna Gladys Abankwa-Meier-Klodt, Președinte, International Women’s Association of Bucharest și soția Ambasadorului Germaniei la București, Dna Mariana Gheorghe, fost director general OMV Petrom, Dl Gáspár György - psiholog clinician, psihoterapeut relațional. Toate aceste cursuri vor fi prezentate sub egida Academiei Balului Vienez de la Timișoara. Etosul Academiei BVT se bazează pe principiul că sunt multe lucruri de învățat și în afara școlii, lucruri care ajută tinerii să se formeze ca adulți.

Locurile în cadrul Academiei sunt limitate pentru că în fiecare an Fundația Hațegan va „adopta” în programul academiei trei licee din Timișoara, printr-un parteneriat cu Raiffeisen Bank. Astfel, ne propunem să formăm câte o generație de tineri timișoreni interesați de valorile promovate de academie: integritate, implicare, generozitate, rafinament, creativitate.

„Prin programul de recrutare a debutanților la cele 6 ediții anterioare ale Balului Vienez am lucrat cu peste 1.000 de tineri timișoreni. Anul trecut, pe lângă oferta tradițională a cursului de vals, am oferit și un curs de bune maniere ținut de Prințesa Anita von Hochenberg. Din discuțiile cu tinerii, ne-am dat seama că există o nevoie de formare a noii generații în parametrii eleganței, tradiției, integrității, încrederii în sine, care nu sunt acoperite prin programa școlară, și nici nu există alte oferte în comunitate unde tinerii pot să meargă să își însușească aceste valori. Astfel am decis să venim în întâmpinarea acestei nevoi de formare personală prin colaboratorii Fundației Hațegan și ai Balului Vienez de la Timișoara și să lansăm Academia Balul Vienez de la Timișoara,” a declarat Av. Ioana Hațegan, Președinte, Balul Vienez de la Timișoara.

Balul Vienez de la Timișoara se află în acest an la ediția a VII-a, iar în anul 2021, când Timișoara va fi Capitala Europeană a Culturii, noi vom celebra a X-a ediție. Astfel, evenimentul a ajuns o tradiție pe calendarul cultural al orașului. În fiecare an, Balul Vienez de la Timișoara reunește reprezentanți ai autorităților locale din Timișoara și Viena, reprezentanți autohtoni și investitori străini, membri ai misiunilor diplomatice în România.

Cursurile Academiei Balul Vienez de la Timișoara se vor ține pe parcursul lunii octombrie. Înscrierile se fac online, până la data de 30 septembrie2018
În urma finalizării cu succes a programului Academiei, vom recruta 48 de debutanți care vor face parte din programul artistic al Balului Vienez de la Timișoara care are loc pe data de 23 noiembrie. Ca în fiecare an, înscrierile pentru minidansatorii (6-12 ani) din cadrul Balului Vienez continuă.